Premierul României merge la congresul UDMR nu și la comemorarea Eroului Național Avram Iancu

• publicat la: 16 septembrie 2021
Premierul României merge la congresul UDMR nu și la comemorarea Eroului Național Avram Iancu

În programul de mâine al premierului României figurează participarea la deschiderea lucrărilor congresului UDMR.

Adică la lucrările congresului unui ONG constituit  pe criterii etnice își face timp să participe, nu și la manifestările comemorative ale eroilor țării pe care o conduce.

Pe cine reprezintă premierul României din moment ce pentru manifestările naționale de la Țebea de comemorare a Eroului Național Avram Iancu nu a catadicsit să participe?

Oare știe data la care au fost trași pe roată Horea și Crișan? Oare are noțiuni despre masacrele românilor din toamna anului 1940, deci de acum 81 de ani, după cedarea Transilvaniei de Nord? Nu am citit să transmită vreun comunicat de condoleanțe familiilor victimelor Dictatului de la Viena.

Dar își face timp să participe la congresul UDMR în condițiile  în care există localități din România, cu conducere exclusiv UDMR, unde românii nu sunt reprezentați. Există localități din România unde elevii români nu au dreptul la clase de meserii cu predare în limba română, limba lor maternă. Există localități din România unde consilierii locali UDMR interzic unei asociații românești, ASTRA, ridicarea de catarg cu drapel românesc pe domeniul public. Există un județ din România, Covasna, unde premierul a fost de acord să existe un steag oficial pe care românii nu sunt reprezentați.

Pe cine reprezinți de fapt Florin Vasile Cîțu?

Daniela Ciută

Lasati un comentariu