Târg de produse sătmărene la Carei

• publicat la: 15 octombrie 2021
Târg de produse sătmărene la Carei

Un Târg de produse sătmărene în perioada 16-17 octombrie 2021 va fi deschis în Parcul Dendrologic Carei în colaborare cu fundații guvernamentale din Ungaria.

Timp de două zile, careienii se vor putea achiziționa recoltele agricultorilor locali și  produse artizanale.

Dintre produsele prezente la standuri amintim: legume și fructe de sezon, miere, siropuri naturale și gemuri, pălincă, bere, articole din piele, articole de îmbrăcăminte, elemente pentru decorul casei sau mobilier pentru grădină.
Diversitatea produselor locale va fi armonios completată de câteva demonstrații ale meșterilor, care vor organiza ateliere atât pentru cei mici, cât și cei mari.

Primăria Carei este din nou coorganizator și promovează această acțiune alături de a o asociație de dezvoltare rurală numită Partium și Consiliul Județean Satu Mare.

Denumirea Partium a fost dată unei regiuni juridico-politice care a existat doar pentru o perioadă de 150 de ani și nu s-a mai folosit  deloc după dizolvarea Imperiului Austro-Ungar. În schimb, politicienii maghiari din România aduc frecvent în atenţie această regiune, pretinzând reînfiinţarea ei deși nu au niciun suport rațional. Segregarea pe criterii etnice este specialitatea politicienilor maghiari.

.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu