Inspectorul școlar general ia decizii la Carei cu directorii picați la examen

• publicat la: 23 noiembrie 2021
Inspectorul școlar general ia decizii la Carei cu directorii picați la examen
.
,,Reprezentanți ai administrației publice și ai agenților economici din municipiul Carei, ai unităților de învățământ de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei și Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei, împreună cu reprezentantul Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social din județul Satu Mare și cu doamna inspector școlar general, prof. Anișoara Boitor, au avut o întâlnire de lucru în care au dezbătut problema învățământului profesional și dual din cele două școli, astfel încât promovarea meseriilor să impună calificarea teoretică și practică a tinerilor la standardele societății de azi.
Mulțumim pentru implicare și mult succes în viitor!,, se specifică în anunțul postat pe pagina socială a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.
.
Față de alte întâlniri cu tematică identică, au lipsit reprezentanții școlilor generale precum și ai liceului romano-catolic care are filieră tehnologică. Sau se fac ședințe separate la Carei în funcție de grupurile de interes?
Avem la Carei trei școli gimnaziale iar din rândul absolvenților acestora se vor constitui clasele profesionale.
Cum se face că directorii acestor unități nu au fost prezenți la fel cum s-a procedat în alte zone din județ?
.
.
Din partea Primăriei Carei a fost prezent Levente Varna, directorul Direcției de învățământ-sănătate.
Inspectoratul Școlar Județean nu a știut să dea un răspuns la întrebarea privind numele  reprezentantului Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social din județul Satu Mare și l-a nominalizat pe Varna Levente ,,viceprimar,,  afirmând că anunțul postat pe pagina oficială ar fi al liceului gazdă.
Inspectorul școlar general, prof. Anișoara Boitor, a avut la Carei întrevedere de lucru cu directorii a două licee care nu au reușit să obțină notă de trecere (7) la proba scrisă a concursului recent încheiat pentru posturile de director.
Cât de ,,calificabile,, pot fi deciziile adoptate?
Înafară de generalități, Inspectoratul Școlar  nu a oferit date concrete despre specializările pe care le va aproba în anul școlar viitor.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu