Directorii de școli picați la examenul din octombrie rămân pe post

• publicat la: 5 noiembrie 2021
Directorii de școli picați la examenul din octombrie rămân pe post

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a scos la iveală situații incredibile. Directori cu ani buni de experiență au picat examenul cu întrebări de școală ajutătorare de-a dreptul. Candidații au avut de bifat răspunsuri la niște teste grilă, ca la examenul auto.

A fost de-a dreptul revoltătoare opțiunea de anonimizare a numelui pe listele de examen și pe cele cu rezultatele finale din partea celor care conduc unități școlare. Niciun candidat pentru postul  director din județul Satu Mare nu a avut curajul de a-și face public numele.

Au picat rușinos la examen directori de licee din Carei dar și de Grădinițe. Singurul director de liceu careian care a obținut notă de trecere la proba scrisă a fost cel de la Liceul romano-catolic Calasantius. Directorii de la Liceul Teoretic, Zsido Sandor, Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, Gindele Emeric( consilier județean UDMR)  și Liceul Iuliu Maniu- Mihaela Nuna, au picat cu brio. Cu toate acestea, ei vor rămâne pe funcții.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi au vizat capacităţile cognitive şi de leadership, circa 20% competenţele de management, iar restul au vizat reglementările legale din bibliografia de concurs.

Atenție, nota de trecere la proba scrisă pentru postul de DIRECTOR de unitate de învățământ a fost 7! Iar cei picați la examen rămân mai departe pe post, încasează mai departe indemnizația de director și se ocupă în continuare de probleme pe care nu le stăpânesc nici măcar la nivel de nota 7.  O bătaie de joc la adresa copiilor noștri din sistemul de învățământ.

Cum vor putea cere acești directori picați la examen performanță de la elevi?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu