Concert de Crăciun Silent Night la Carei

• publicat la: 10 decembrie 2021
Concert de Crăciun Silent Night la Carei

Marți, 14 decembrie, ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei va avea loc CONCERTUL DE CRĂCIUN „Silent night”, în interpretarea artiștilor Veres Noémi – soprană, Székely Alpár – vioară, Czumbil Bernadette – pian, artiști colaboratori ai Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare.

Descrierea concertului:

Concertul „Silent Night” oferă publicului careian repertoriu de arii şi lieduri sacre. Lucrările de A. Stradella, G. Rossini, G. Caccini şi A. Adam redau solemnitatea specifică sărbătorii nașterii Domnului, prilejuindu-ne întâlnirea cu astfel de compoziții de origine religioasă. Interludiile de P.I. Tchaikovsky, N. Paganini şi A. Piazolla interpretate de duo vioară-pian şi melodiile internaţionale de Crăciun întregesc atmosfera luminoasă şi unică a sărbătorilor de Crăciun.

Spectacolul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare la data desfășurării evenimentului. Purtarea măștii și păstrarea distanței sunt obligatorii pe toată durata evenimentului!

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Magia Crăciunului.

Veres Noémi, fostă elevă a profesorului Dumitru Iederan şi componentă a grupului Castelanii, a absolvit Academia de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, apoi devine membră a Filarmonicii “Transilvania” şi invitată a Operei din Cluj-Napoca. A cântat pe numeroase scene din ţară şi străinătate.

Czumbil Bernadette este originară din Tăşnad, a absolvit Academia de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, fiind în prezent profesor al acestei instituţii de învăţământ. Este invitată permanentă în stagiunile Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Székely Alpár este originar din Ardud, absolvent al Academia de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în prezent este violonist în orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Pe afișul acestui eveniment a acceptat Primăria să își pună sigla  nu și pentru spectacolul românesc de Ziua Națională.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu