Primăria Carei dă în judecată Ministerul Dezvoltării pentru a-și ascunde incompetența

• publicat la: 11 decembrie 2021
Primăria Carei dă în judecată  Ministerul Dezvoltării  pentru a-și ascunde incompetența

Colectivul de specialiști din cadrul Direcției Generale de Programe Europene din cadrul Ministerului Dezvoltării au constatat o serie de neconformități la proiectul ”Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către cetățeni în Municipiul Carei” și au decis sancționarea Primăriei Carei cu suma de 73 de mii de lei. 

Primarul evazionist Kovacs, coleg la UDMR cu ministrul Cseke, contestă munca specialiștilor din Ministerul Dezvoltării și vrea tranșarea problemei în instanță.

Buletin de Carei a anticipat corect angajarea avocatului din Baroul Mehedinți, Valer Coza, în cauza contestării corecției de 73 mii lei aplicată de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Dezvoltării. Adică cei 6 consilieri juridici angajați la Primăria Carei nu sunt capabili nici să redacteze acte juridice și plătim avocați pentru așa ceva? Darmite să reprezinte instituția Primărie  în cauzele din instanță….

Circul regizat de conducerea Primăriei Carei în legătură cu discriminările și deficiențele promovate la  proiectul ”Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către cetățeni în Municipiul Carei” e desprins  parcă din scenariile caragielene. Tot acest scenariu de sifonat bani publici este susținut din banii careienilor.

Smiorcăielile primarului și încercările sale penibile de victimizare nu fac  decât să dovedească cât de mare este deranjul pentru că s-a aflat de ingineriile financiare.

,,…am sentimentul că ne vânează Curtea de Conturi, de la minister, pentru anumite aspecte de formă….,, se lamenta la ședința din 8 decembrie 2021 primarul evazionist Kovacs, cel care nu își plătește datoriile la bugetul de stat, datorii acumulate din vremea când avea societăți personale.

Urmăriți înregistrarea de la min.4,39. Urmăriți cum se chinuie administratorul Beko și evazionistul Kovacs să dreagă busuiocul cu tot felul de motivații numai bune de servit celor  lipsiți de informații despre administrație.

.

Profitând de faptul că la Ministerul Dezvoltării este  un ministru de la UDMR, primarul președinte și la UDMR Carei, inițiază proiect pentru angajare de avocat pentru a scăpa de plata corecțiilor la neconformitățile constatate când de fapt Primăria Carei nu a respectat legislația  în domeniul achizițiilor publice (n.r.- nici acum nu sunt la zi publicate pe site Achizițiile  Publice) și a încălcat principiul nediscriminării, menționând în caietul de sarcini specificații tehnice RESTRICTIVE.

Administratorul Beko și primarul Kovacs se împăunează cu decizia Curții de Apel Oradea pe  o cauză similară pentru care au plătit din bugetul local bani grei avocatului angajat când se știe că una din deciziile aceleiași Curți de Apel Oradea nu au pus-o nici acum în practică după ce au pierdut procesul cu consilierul Ciută legat de scutirea de la plata impozitelor  pentru clădirile date în concesiune asociației Equus Carei.

Susținem în continuare aplicarea legislației în vigoare și la Primăria Carei cu conducere exclusiv UDMR.

Nu mai folosiți banii careienilor pentru a vă acoperi incompetența personalului angajat sau a intereselor de grup!

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu