Se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR

• publicat la: 10 decembrie 2021
Se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR

Românii pot investi online, din 8 decembrie a.c., în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

• online pânã pe 19 decembrie, inclusiv;

• de la unitãțile Trezoreriei Statului pânã pe 20 decembrie 2021;

• prin Compania Naționalã Poșta Românã pânã pe17 decembrie 2021, pentru mediul urban și 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

Persoanele fizice interesate sã cumpere online titluri de stat TEZAUR trebuie sã se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pot consulta Ghidul Tezaur ONLINE disponibil la adresa: https://mfinante.gov.ro/web/trezor/tezaur-online.  

De asemenea, persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza urmãtoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului:

– sã deschidã contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectatã. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere și pentru a primi dobânda anualã și valoarea nominalã la scadențã;

– sã subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune;

– sã vireze din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau cãtre un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altã unitate a Trezoreriei Statului.

Detalii privind înregistrarea în SPV sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor la adresa https://mfinante.gov.ro/web/trezor/tezaur-online sau pe portalul ANAF https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/#tabs-1.

Lasati un comentariu