La Carei s-a dansat HORA UNIRII de către români patrioți

• publicat la: 24 ianuarie 2022
La Carei s-a dansat HORA UNIRII de către români patrioți

În municipiul Carei, pe granița de nord-vest, s-a sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române. Asociațiile cultural-patriotice din Carei și-au asumat Libertatea de a fi român în propria noastră țară, au jucat și în acest an Hora Unirii și au dat glas cântecelor patriotice.

Manifestarea a avut loc pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român, începând cu ora 10,00. S-a intonat Imnul de Stat iar apoi Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a dat citire  unui material despre semnificația zilei.

A urmat un Te Deum săvârșit de  un sobor de preoți iar apoi s-au depus coroane de flori. A depus o coroană de flori primarul Kovacs Eugen, Asociațiile Unirea 2009, ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei, Rezerviștii militari precum și partidele PSD și PNL.

La final, s-a recitat poezia ,,Un glas peste Carpați,, de pr. George Marchiș, poezie pentru care preotul protopop a fost sancționat de ocupația austro-ungară cu scoaterea lui din învățământ.


.

A urmat HORA Unirii în care s-au prins toți românii patrioți iar membrii corului Unirea 2009 au oferit un frumos buchet de cântece patriotice. În momentul când s-a pornit Hora Unirii, primarul s-a evaporat de la manifestare. Probabil nu a vrut să pună în pericol postul de la prefectură al băiatului.


.

.

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu