Primul născut la Carei din Noul An nu este careian

• publicat la: 4 ianuarie 2022
Primul născut la Carei din Noul An nu este careian

În seara de Crăciun și în cea de la trecerea dintre ani nu s-a născut niciun copil la Spitalul Municipal Carei. Abia  ieri s-a născut un băiețel dar părinții săi nu sunt din Carei ci din zona Tășnad.

Deoarece la Spitalul Municipal Carei nu există asigurat serviciul de Gardă la Pediatrie, în noaptea dintre ani au fost trimise  la Satu Mare 4 femei care trebuiau să nască.

Pentru a obține aceste informații am sunat la numărul centralei Spitalului Carei pentru a solicita  o legătură cu purtătorul de cuvânt. Pentru că nu se știa cine asigură ,,vorbele,, mi s-a făcut legătura la secretariat. Nici aici nu se știa cine este persoana desemnată ca purtător de cuvânt. Dacă nu faci parte din grupul de interese susținut de primărie ai de traversat o serie de obstacole pentru a obține  o banală informație chiar.

Am solicitat informații despre nașterile din perioada sărbătorilor. Am primit  o informație seacă, după câteva ore…,,de Crăciun și de Anul Nou nu am avut nașteri, a existat o singură naștere după Anul Nou dar nu știu dacă a fost băiat sau fată,,.( sîc)

Am întrebat la Direcția de Sănătate din Primăria Carei cine este  purtătorul de cuvânt la instituția Spital Municipal Carei dar nici aici nu se știa numele persoanei. Domnul Varna Levente, directorul Direcției de Sănătate a aflat că doamna doctor Botlinger este cea desemnată ca purtător de cuvânt și a oferit un număr de telefon. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a solicitat să transmitem în scris întrebarea și a afirmat că ,,demult am fost  numită purtător de cuvânt și nu știu de reactualizare,,. Deci dacă vrei să afli câți bebeluși au venit pe lume  în noaptea de Revelion trebuie să faci o adresă scrisă, să o depui la Registratură și să aștepți cuminte răspunsul purtătorului de cuvânt care nu se obosește să dea un telefon sau să acceseze datele pe care le are  la îndemână…..

Atmosfera și purtătile de ev mediu din Primăria Carei se regăsesc și la instituția din subordine care este Spitalul Municipal. O informație care putea fi oferită în câteva minute a necesitat intervenții la mai multe departamente de parcă am fi dorit să aflăm cifrul de la seiful Băncii Naționale sau conturile primarului.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu