Bătălia pentru funcția de Prefect de Satu Mare. Între timp se schimbă subprefectul

• publicat la: 1 februarie 2022
Bătălia pentru funcția de Prefect de Satu Mare. Între timp se schimbă subprefectul

De mai multe săptămâni de zile se duce  o luptă acerbă și surdă pentru adjudecarea funcției de prefect de Satu Mare. Momentan, prefect este un reprezentant numit de UDMR și astfel, întreaga conducerea a județului majoritar românesc aparține  unui ONG înființat pe criterii etnice.

PSD și PNL formează majoritarea în Parlamentul României dar cele două partide românești au dorit să guverneze doar împreună cu UDMR.

Așa că în județul Satu Mare doar prefectul  numit de UDMR a primit aviz de la servicii. Și dacă tot nu s-a ajuns la consens în ce privește numirea prefectului, singurul subprefect, Radu Bud, se pare că va fi înlocuit cu liberalul Romeo Pop.

Două partide guvernamentale care au împreună majoritate sunt la cheremul UDMR căruia îi satisfac orice solicitări. Niciun politician sătmărean nu a avut curajul să ia atitudine în sprijinul urmașilor românilor expulzați în 1940, batjocoriți și discriminați prin OUG 130, art.XL. În județul unde românii au fost uciși, bătuți, umiliți și expulzați în septembrie 1940. De Ziua Unirii Principatelor Române niciun politician sătmărean nu s-a prins  în Hora Unirii pentru că la Satu Mare nu a avut nimeni curajul s-o pornească. Sunt preocupați doar de aranjamentele pentru apariția pe sticlă de unde  fac dovada capacităților lor.

Chiar s-au terminat în județul Satu Mare oamenii cu caracter, cu principii și competenți care să se pună în slujba întregii comunități și să nu mai discrimineze pe varii criterii? Întrebarea e pentru  ,,servicii,, dacă ele sunt cele care …decid.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu