Doar 30 de ucraineni au ieșit ieri pe la vama Urziceni. Statistici privind traficul la frontieră

• publicat la: 25 martie 2022
Doar 30 de ucraineni au ieșit ieri pe la vama Urziceni. Statistici privind traficul la frontieră

În data de 24.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 58.709 de persoane, dintre care 9.995 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.338 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 9,9%), iar pe la cea cu Re. Moldova au intrat 2.905 cetăţeni ucraineni (creştere cu 7,9%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 24.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 537.548 cetăţeni ucraineni.

Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 270 de cetăţeni, din care 215 au fost cetățeni ucraineni (numărul acestora a fost în creştere cu 14% față de ziua precedentă); prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 2.910 de persoane, din care 650 au fost cetățeni ucraineni (aici numărul cetățenilor ucraineni care s-au prezentat pentru a ieși din țara noastră a fost în scădere cu 10% față de ziua precedentă);

Prin PTF Urziceni au ieșit din România 880 persoane, dintre care 30 au fost cetățeni din Ucraina, numărul acestora fiind în scădere cu 57%  față de ziua anterioară.

De la izbucnirea conflictului în țara vecină, prin punctele de trecere a frontierei Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră 65.030 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. La ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, controlul de frontieră fiind derulat în comun cu autoritățile de frontieră din țara vecină, menținem în permanență legătura cu colegii din Ungaria pentru buna desfășurare a formalităților de control.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Lasati un comentariu