Pataki Csaba vorbește de respectul între minoritățile din județ. Nimic despre majoritari

• publicat la: 30 martie 2022
Pataki Csaba vorbește de respectul între minoritățile din județ. Nimic despre majoritari
Noul consul al Germaniei la Timișoara, Regina Lochner, a vizitat astăzi județul Satu Mare. S-a întâlnit cu Pataki Csaba – președintele Consiliului Județean și cu Gheorghe Stan, viceprimarul municipiului Satu Mare.

Consulul a mulțumit autorităților locale și județene pentru colaborarea strânsă cu minoritatea germană în ceea ce privește promovarea identității naționale și a valorilor culturale ale acesteia.

„În județul Satu Mare trăiesc împreună mai multe minorități naționale, iar acest multiculturalism și respectul între minorități sunt de mare valoare pentru toată lumea. De asemenea, avem un parteneriat bun cu județele noastre înfrățite. Am primit ajutor de la Ostalbkreis, din Germania, în timpul izbucnirii pandemiei de coronavirus, iar acum, odată cu izbucnirea războiului, încercăm să ajutăm refugiații ucraineni care au ajuns la noi”, a afirmat Pataki Csaba.
Am reținut că există respectul între minorități dar pe când și respectul pentru majoritari domnule Pataki? Drumurile care duc la satele românești sunt cele mai degradate și impracticabile, se lasă mereu în coada listei de refacere. Nici muzeele românești din sate nu sunt puse  în valoare darmite să mai fie cuprinse în traseele județene.

În cadrul ședinței s-a mai discutat despre piața locală a muncii și despre faptul că județul Satu Mare continuă să fie partener al investitorilor germani.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu