Inspectoratul Școlar județean Satu Mare află din presă despre agresiunea de la Liceul Calasantius din Carei

• publicat la: 28 aprilie 2022
Inspectoratul Școlar județean Satu Mare află din presă despre agresiunea de la Liceul Calasantius din Carei

Urmare a informațiilor apărute în PresaSM, în 26 aprilie 2022, referitoare la incidentul din curtea Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din municipiul Carei, vă facem cunoscute următoarele aspecte:

  1. La nivelul unității de învățământ, s-a demarat o anchetă a Comisiei de disciplină, potrivit procesului-verbal încheiat în data de 22 martie 2022 și transmis Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. În cadrul Comisiei de disciplină a Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din Carei, s-au analizat faptele elevilor implicați în acest incident. Astfel, reiese că reprezentanții legali ai victimei nu au depus plângere la Poliția Municipiului Carei. Totodată, elevii implicați au fost audiați și sancționați conform prevederilor legale din Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Regulamentul de ordine interioară și conform ORDINULUI MENCS Nr.4742 privind Statutul elevului, și anume: eliminarea de la cursuri pe o perioadă de trei zile, respectiv trei săptămâni și desfășurarea de activități în folosul comunității școlare în acest interval; scăderea notei la purtare cu un punct, respectiv două puncte și recomandarea de consiliere psihopedagogică.
  1. La nivelul unității de învățământ, s-au emis decizii privind sancționarea disciplinară a elevilor implicați, în funcție de gravitatea faptelor comise.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a recomandat  unității de învățământ realizarea de consiliere individuală, pentru elevii implicați, pe problematica managementului emoțiilor și comunicare asertivă și consiliere colectivă la nivelul claselor din care provin pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale a elevilor.

În egală măsură, la nivelul InspectoratuIui Scolar Judetean Satu Mare se derulează Campania județeană „Armonie în școli, siguranță în viață”, pentru a-i ajuta pe elevi să conștientizeze cât mai mult importanța adoptării unui comportament dezirabil, a unei relaționări adecvate cu cei din jur, se specifică în comunicatul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Incidentul a avut loc în data de 11 martie 2022 dar abia 10 zile mai târziu s-a reacționat din partea unității de învățământ din Carei iar Inspectoratul a luat  la cunoștință din presă la mai mult de o lună de la incident.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu