Rezultate la BAC 2021 în Tășnad. Inspectoratul Școlar județean nu încurajează elevii studioși

• publicat la: 6 iulie 2021
Rezultate la BAC 2021 în Tășnad. Inspectoratul Școlar județean nu încurajează elevii studioși

La Liceul Tehnologic din Tășnad au promovat 22 de absolvenți din cei 65 înscriși pentru BAC 2021. Din cei 22 de promovați nu mai puțin de 15 sunt de la clasa de Filologie. Cea mai mare medie obținută a fost de 9,48. Dar specializarea Filologie din cadrul Liceului din Tășnad a fost ELIMINATĂ de către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare din planul de școlarizare pentru anul școlar viitor. Degeaba au fost și intervențiile primarului orașului Tășnad. Nu face parte din clanul conducător al județului.

Practic, la Liceul din Tășnad va funcționa  din septembrie doar o clasă de meserii, Lăcătuș-sudor  și una de Tehnician în activități economice. Orice  posibilitate ca  un elev din zona rurală Tășnad să aibă acces la  o clasă teoretică este anihilată.

,,De ce să fie bine când poate fi rău,, spune  o vorbă din popor pe care se pare că și-a însușit-o Inspectoratul Școlar Județean. Pentru elevii cu potențial intelectual din zona Tășnad nu va mai exista posibilitatea de a studia  aproape de casă. Cei cu rezultate bune la învățătură vor fi obligați să își caute chirii în Carei sau Satu Mare.

Urmărind lista rezultatelor  obținute la BAC de absolvenții liceelor din județ am remarcat că la Carei, Liceul Simion Bărnuțiu a avut doar 2 promovați. În anii anteriori nu a avut niciun promovat sau doar unul. Credeți că de aici s-au redus clase? Nici vorbă. Directorul este consilier județean din partea UDMR. La Tășnad nu există niciun politician direct interesat de a se păstra clasele pe filieră teoretică, în special Filologia care are rezultate bune.

Cam atât despre interesul Inspectoratului Școlar Județean pentru zona Tășnad.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu