Prefectul Radu Roca s-a ținut de cuvânt

• publicat la: 14 aprilie 2022
Prefectul Radu Roca s-a ținut de cuvânt

Asociația românilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940, filiala Carei, a solicitat o întâlnire cu conducerea Instituției Prefectului județului Satu Mare pentru remedierea problemei legate de amânarea plății  indemnizației de urmaș a românilor expulzați pe criterii etnice pentru data de 01.01.2023. Precizăm că DOAR pentru urmașii românilor expulzați în 1940 s-a amânat plata indemnizațiilor.

Prefectul Radu Roca a primit delegația asociației noastre la data de 6 aprilie 2022. La întâlnirea au fost prezenți și directorul Casei Județene de Pensii precum și directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare.

Am expus prefectului Radu Roca situația de fapt, discriminarea la care sunt supuși urmașii românilor expulzați pe criterii etnice în 1940 față de urmașii deportaților politic, prin art.XL din OUG 130. Am informat și despre demersurile noastre pentru remedierea acestei rușinoase discriminări din partea Guvernului României.

Prefectul Roca se implică în cauza românilor expulzați și refugiați în urma Dictatului de la Viena

Spre deosebire de prefectul Altfatter care nici măcar nu a dorit să coboare de la înălțimea biroului său, să discute cu protestatarii din 10 ianuarie 2022, oameni simpli din satele românești din județ, prefectul Roca a avut răbdarea să asculte și să citească documentele prezentate. Cum ar fi reacționat prefectul Altfatter dacă cei amânați la plată ar fi fost minoritarii maghiari?

La finalul întâlnirii din data de 6 aprilie 2022 ni s-a promis că se va înainta un nou Memoriu către Guvern, către Ministrul Muncii și se vor face demersuri pentru corectarea situației discriminatorii.

Astăzi, am aflat că Memoriul a fost trimis către minister așa cum s-a promis.

Aducem pe această cale mulțumiri prefectului Radu Roca pentru dialog, pentru implicarea în restabilirea tratamentului egal față de toți cetățenii români, printre care și cei din județul Satu Mare.

Asociația românilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940, filiala Carei va continua să susțină toți membrii săi, să întrețină troițele și monumentele ridicate sau ale eroilor români eliberatori din 1944, să ridice troițe  în localitățile unde încă nu există și să săvârșească an de an slujbe de pomenire a românilor supuși atrocităților hortyste doar pentru că nu au renunțat la identitatea lor.

Asociația românilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940, filiala Carei

ing.Daniela Ciută, președinte

prof.Elena Coșarcă, vicepreședinte

.

Protest la Satu Mare al urmașilor românilor expulzați în 1940. Prefectul nu a dorit să coboare pentru discuții

Lasati un comentariu