Premierul Ciucă ales președinte al PNL. În noiembrie i se cerea de la Satu Mare depunerea mandatului

• publicat la: 10 aprilie 2022
Premierul Ciucă ales președinte al PNL. În noiembrie i se cerea de la Satu Mare depunerea mandatului

La 6 luni de la alegerea președintelui, PNL se răzgândește și organizează un alt congres pentru a vota un alt președinte.

,,Am venit la un Congres al PNL, dar votul este secret. Niciodată nu voi susține populism, nu voi susține măsuri care fac rău românilor. Eu am lăsat o Românie cu indicatori macro foarte buni. Acum lucrurile nu merg foarte bine, dar vom vedea la final dacă colegii mei au avut dreptate să mă înlăture sau nu”, a spus Florin Cîțu, fostul președinte susținut de conducerea PNL Satu Mare.

Premierul Florin Cîțu a câștigat în septembrie 2021 cursa pentru șefia Partidului Național Liberal cu 2.878 voturi față de contracandidatul său, Ludovic Orban care a obținut 1.898. Au fost anulate 72 de voturi.

Premierul Nicolae Ciucă și-a susținut moțiunea de la congresul de astăzi cu un discurs simplu, plin de locuri comune. A vorbit despre proiecte, pe care le-a încurcat cu ”proiecții” dar și despre parteneriatele cu UE și NATO.

Am scris pe prima pagină a moțiunii că am făcut acest demers conștient că forța politic a acestui partid nu stă într-un om. Ea e dată de președinți de filiale, senatori, deputați. dar mai ales e dată de votanții noștri.

E adevărat, nu sunt un membru vechi, nu vreau să mă dau ceea ce nu sunt, dar cu siguranță nu mă voi lăsa luat prizonier. Sunt pregătim să îmi asum această funcție, și să mergem mai departe, asumându-mi să trecem țara prin criză și să mergem mai departe.

Țara este condusă de președintele Klaus Iohannis, care este alături de noi și noi trebuie să fim alături de domnia sa”, a declarat Nicolae Ciucă, noul președinte al PNL. A obținut 1060 de voturi din cele 1120 exprimate. Niciunul împotrivă. 60 de voturi anulate.

Celebra expresie „Regele a murit. Trăiască Regele!“ a fost folosită cu multe secole în urmă dar este la fel de actuală și acum.

Cu puține luni în urmă, mai exact pe data de 1 noiembrie 2021, filiala județeană PNL Satu Mare, condusă de deputatul Adrian Cozma, care l-a susținut pe Florin Cîțu la alegeri, a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care cerea conducerii PNL să înceapă urgent discuțiile pentru o coaliție guvernamentală cu USR (sau PSD, în cazul unui refuz).

Rezoluția cerea și ca premierul desemnat Ciucă să își depună mandatul, pentru a nu pica la votul din guvern.

EXCLUSIV O filială județeană PNL, din tabăra lui Florin Cîțu, cere oficial ca partidul să facă o coaliție guvernamentală cu USR, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul

”Este o rezoluție fermă, adoptată în unanimitate de colegii mei din filială. Voi înainta conducerii Biroului Politic Național al PNL această rezoluție și le voi cere colegilor mei să o susțină. Discutând cu alți colegi am văzut că există dorința de a susține o asemenea rezoluție. Suntem într-un moment extrem de dificil, nu vreau ca miercuri să ajungem să pice guvernul. Avem o triplă criză – sanitară, economică și politică, și nu aș vrea să intrăm în scenariul anticipatelor”, a declarat la vremea respectivă Adrian Cozma pentru G4Media.ro.
”PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemenea o altă opțiune este un guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin”, se arăta în rezoluția PNL Satu Mare.

Astăzi, susținerea este pentru președintele Nicolae Ciucă, cel căruia îi ceruse depunerea mandatului la data de 1 noiembrie 2021.

Fără comentarii….

Buletin de Carei

Lasati un comentariu