Proiectul ,,Fii avocat în școala ta,, nu ajunge la Carei

• publicat la: 10 aprilie 2022
Proiectul ,,Fii avocat în școala ta,, nu ajunge la Carei

Uniunea Națională a Barourilor din România promovează un important proiect la nivel național, având convingerea că educația juridică este mai mult decât oricând necesară tinerilor, în evoluția lor ca viitori membri ai societății.

Scopul proiectului Fii avocat în școala ta este de a sprijini tinerii pentru ca aceștia să poată reacționa adecvat la problemele generației lor. Educația juridică timpurie contribuie la sentimentul de apartenență la comunitatea și la cultura națională. Promovarea unei culturi primitoare pentru tineri presupune promovarea valorilor democratice ale societății. Aceste valori democratice – egalitatea, dreptatea, respectul pentru convingerile și opiniile celorlalți – sunt intrinsec legate de lege.

Fii avocat în școala ta este un proiect care își propune să provoace mintea tinerilor, să-i scoată din zona de confort pentru ca ei să-și pună întrebări.

Un număr de 20 de avocați din Baroul Satu Mare au acceptat provocarea și au intrat la clasele de elevi pentru a le oferi informații necesare din domeniul juridic. Și-au manifestat interesul pentru acest proiect un număr de 30 de școli din județul Satu Mare, din municipiul reședință de județ, din Tășnad, Negrești Oaș, Turț, Doba, Valea Vinului…mai puțin municipiul Carei.

Conducerile unităților școlare din Carei nu au dorit să participe la proiectul Fii avocat în școala ta și să ofere elevilor șansa de a beneficia de consultații juridice gratuite.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu