Proiect: Copiii din programul „Şcoală după şcoală” ar putea primi tichete în valoare de 200 lei

• publicat la: 6 octombrie 2015
Proiect: Copiii din programul „Şcoală după şcoală” ar putea primi tichete în valoare de 200 lei

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, propunerea legislativă a PNL privind acordarea de tichete în valoare de 200 de lei pentru copiii din clasele 0-4 care doresc să urmeze programul “Şcoală după şcoală”, noteaza Mediafax.

Acest program se poate derula prin acordarea unui tichet valoric gestionat de către şcoli, în valoare de 0,4 ISR, aproximativ 200 de lei. Părinţii sau reprezentanţii legali pot opta pentru acest program la sfârşitul fiecărui an şcolar sau în momentul înscrierii copilului la şcoală. Programul se adresează tuturor elevilor din învăţământul primar – de la clasa pregătitoare până la clasa a patra inclusiv„, a precizat deputatul PNL Raluca Turcan, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Tichetele se vor putea acorda începând cu anul şcolar 2016-2017, dacă proiectul de lege va fi adoptat de plenul Camera Deputaţilor şi apoi de Senat.

„Măsura descurajează abandonul şcolar, sprijină părinţii şi îi încurajează să nu-şi abandoneze locul de muncă, reprezintă şi o formă de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele „Şcoală după Şcoală”. PNL consideră că programul „Şcoală după Şcoală” reprezintă un câştig pentru întreaga societate„, a mai spus Turcan. Ea a precizat că proiectul are avizul favorabil al Ministerului Educaţiei.

Lasati un comentariu