Trăiesc și români la Carei. Vrem plăci cu înscrisuri și în limba română

• publicat la: 26 ianuarie 2021
Trăiesc și români la Carei. Vrem plăci cu înscrisuri și în limba română

Și noi românii trăim în Carei. Aici ne-am născut, aici avem și noi mormintele strămoșilor și ale eroilor care au apărat pământul românesc. Administrația cimitirului central are obligația să pună și plăcuțe cu înscrisuri românești măcar din respect pentru contribuțiile noastre bănești. E așa de greu să ne respectăm unii pe alții? În imagini este intrarea la cimitirul central de pe strada Tireamului, intrarea care duce la mormintele eroilor căzuți în luptele de eliberare din 1944.

Încurajați de atitudinea antiromânească a primarului evazionist, președinte al UDMR Carei, unele persoane își arogă drepturi specifice ocupanților și  ,,uită,,  că limba oficială în România este limba română. Buna  conviețuire se bazează pe respect reciproc nu pe provocări constante. De fapt conducerea exclusiv UDMR a mun.Carei se bazează pe astfel  de provocări pentru a abate atenția localnicilor de la ingineriile lor financiare și a crea false conflicte etnice.

Un proiect separatist îmbrăcat în inițiativa „Minority SafePack” a fost dezvolat de UDMR și organizațiile așa-zis secuiești din Transilvania pentru maghiarii din bazinul carpatic – fosta “Ungarie Mare” horthystă – și are drept scop crearea unei legislații europene a minorităților care să ducă la autonomia teritorială pe criteriu etnic și a drepturilor colective. Doar că cei din Comisia Europeană (CE) nu vor adopta nici o modificare legislativă propusă prin iniţiativa cetăţenească europeană Minority SafePack, deoarece punerea în aplicare exhaustivă a normelor şi măsurilor politice deja în vigoare va constitui un arsenal serios pentru a susţine obiectivele iniţiativei, se afirmă într-un comunicat de presă al comisiei de la Bruxelles.

În Carei românii sunt cei discriminați. România este țara unde minoritățile beneficiază de toate drepturile iar în anumite situații există chiar o discriminare pozitivă. Chiar președintele  UDMR, Kelemen Hunor, vine  în vizită la Carei și vorbește publicului de toate naționalitățile doar în limba maghiară sau asistă la inaugurare de obiective culturale cu program artistic exclusiv în limba maghiară. Ce fel de atitudine este aceasta din partea unui demnitar din Parlamentul României?

Susținem bun conviețuire cu toate minoritățile și asigurarea unui climat de respect reciproc în România. Doar o bună înțelegere duce la dezvoltare economică și bunăstare pentru toți cetățenii  nu doar pentru liderii partidelor.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu