Concurs de recitări din lirica poețior sătmăreni

• publicat la: 23 mai 2022
Concurs de recitări din lirica poețior sătmăreni

Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Multicultural Poesis și Cenaclul Cronograf, organizează joi 26 mai de la ora 14:00 în Sala Centrului Multicultural Poesis cea de-a XIV- a ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni „RECITATIO”. Păcat că nu a fost anunțat din timp.

Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni „Recitatio” se adresează elevilor de  gimnaziu (clasele VII-VIII), celor de liceu și studenţilor sătmăreni, desfășurându-se pe două secţiuni: interpreţi individuali şi grupuri de recitatori.  Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet sau a mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără.

Concurenţii individuali pot participa cu o singură poezie sau cu un colaj – care să nu depăşească 5 minute – obligatoriu din lirica poeţilor sătmăreni.  Pentru promovarea autorilor sătmăreni, recomandăm concurenţilor individuali din aceeaşi unitate şcolară să  opteze pentru creaţiile mai multor autori (ex. 4 concurenţi – 4 autori).

Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet, sau al mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără. Durata totală a programului nu poate depăşi 10 minute, pentru un grup.

Recitarea poate să fie în orice limbă.

,,Am acceptat să vin la Satu Mare pentru că mi se pare un miracol că niște copii vor să recite în cadrul unui concurs de poezie, când poezia nu mai înseamnă nimic în România. Eu nu am mai auzit să mai existe pe undeva în țară un asemenea concurs de poezie. Pare un miracol” (Mircea Dinescu – 16 aprilie 2019)

Anul acesta s-au înscris elevi din întreg județul Satu Mare, iar președintele juriului este Ion Cristofor – cunoscutul poet, critic literar, traducător, eseist.

Programul artistic va fi susținut de către tineri artiști sătmăreni.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu