Primăria Carei patronează Campionatul Naţional Maghiar de Rally Raid

• publicat la: 30 mai 2022
Primăria Carei patronează Campionatul Naţional Maghiar de Rally Raid

Un anunț postat recent pe pagina Primăriei Carei ne informează că vom avea parte de  un eveniment automobilistic ca etapă din ,,Campionatul Naţional de Rally Raid al României, etapă în Campionatul Naţional Maghiar de Rally Raid şi va conta în Central Europe Zone (CEZ),,. 

Cu alte cuvinte, pe toată suprafața Ungariei nu  s-a găsit un loc potrivit pentru o etapă de Rally Raid așa că au apelat la municipiul Carei din România Pitorească. Inspirația s-a datorat probabil lecturii lui Alexandru Vlahuță.

Manifestarea automobilistică Baja Satu Mare va fi organizată în perioada 10-12 iunie 2022 sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi în parteneriat cu Federaţia Maghiară de Automobilism Sportiv, pe raza judeţelor Satu Mare şi Bihor.

Parcul service, parcul închis, secretariatul şi startul festiv vor fi organizate în municipiul Carei, în dimineaţa zilei de 10 iunie. De asemenea, în centrul municipiului Carei se va derula în seara zilei de 10 iunie un Rally Show. Tot la Carei va fi organizată şi festivitatea de premiere.
Probele speciale se vor derula pe un traseu de macadam, respectiv pe drumuri forestiere aflate pe raza UAT Crucişor, Valea Vinului şi Homoroade în data de 10 iunie şi pe drumurile deschise circulaţiei publice de pe raza localităţilor Resighea, Sanislău, Scărişoara Nouă din judeţul Satu Mare, respectiv Valea lui Mihai şi Curtuiuşeni din judeţul Bihor, în formă de buclă, în data de 11 iunie 2022.
La acest eveniment vor participa sportivi (echipaje) din Rally Raid din toată ţara, beneficiind de sprijinul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), urmând să fie prezentă la activităţi o comisie condusă de preşedintele FRAS, Norris Măgeanu.
Evenimentul este organizat de către Asociaţia Clubul Sportiv NSM Motosport, partenerii principali fiind Primăria Carei şi Primăria Curtuiuşeni.

Urmărind traseul anunțat, tragem concluzia că în mod expres satele românești au o infrastructură subdezvoltată pentru a avea cei din Ungaria macadam pentru raliuri.

Ministerul sportului, condus de udemeristul Eduard Novak, din România este partener  în cadrul evenimentului automobilistic ce contează ca etapă a Campionatului Naţional Maghiar de Rally Raid.

Buletin de Carei

 

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu