BAC 2022. Proba obligatorie a profilului

• publicat la: 21 iunie 2022
BAC 2022. Proba obligatorie a profilului

La proba scrisă E.c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022, proba obligatorie a profilului,  au fost prezenți 1703 candidați din totalul de 1734 de elevi înscriși.

Tot Inspectoratul Școlar Satu Mare, comunica la data de 18 iunie 2022: ,,pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1857 de candidați, dintre care 1644 de candidați din promoția curentă, respectiv 213 de candidați din promoțiile anterioare,,. 

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 23 iunie.

Examenul este organizat în 6 centre.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data  de 27 iunie (până la ora 12:00).

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

 

 

Lasati un comentariu