Invitație la Ziua Imnului. Primăria Carei nu face public evenimentul

• publicat la: 26 iulie 2022
Invitație la Ziua Imnului. Primăria Carei nu face public evenimentul

Direcția de Cultură a Municipiului Carei vă invită vineri, 29 iulie 2022, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei, la un scurt moment solemn dedicat Zilei Imnului Național.

În cadrul evenimentului vor avea loc: evocarea istoricului Imnului Național, Te Deum în cinstea acestei sărbători și intonarea Imnului Național de către cei prezenți.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României – “Deșteaptă-te, române !”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848, care a dat curaj în momente cruciale, cum ar fi Războiul de independență sau Primul și Al Doilea Război Mondial. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deșteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, imnul național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Ca de obicei, Primăria municipiului Carei nu anunță această manifestare (ultima postare datează din 22 iulie 2022) și nu participă nimeni din conducere din anul 2012. Excepție au făcut anii  2015 și 2016 când a participat viceprimarul Keizer.

Primarul și viceprimarul sunt demnitari ai statului român și se bucură de toate avantajele conferite de acest statut. Refuzul lor de a participa la sărbătorile dedicate simbolurilor naționale nu fac decât să scoată în evidență atât caracterul lor cât și  faptul că reprezintă alte interese decât ale statului român.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu