Vrem explicații și în limba română la fotografiile prezentate la GeoFolk din Carei, România

• publicat la: 3 august 2022
Vrem explicații și în limba română la fotografiile prezentate la GeoFolk din Carei, România

Vrem explicații și în limba română la Carei, la expoziția lui David Botond din Odorheiul Secuiesc, GeoFolk, că doar e plătită din bugetul local al unui oraș din ROMÂNIA.

Satul Lărguța din Bacău apare doar cu denumirea în limba maghiară, la fel ca toate celelalte explicații de sub fotografiile prezentate. Nemaivorbind de faptul că nu este respectat caracterul oficial al limbii române pe panoul care oferă explicații despre expoziție.

În  municipiul Carei trăiesc împreună români, maghiari, șvabi și alte naționalități. Limba oficială a țării din care face parte și municipiul Carei este limba română.

De ce  nu ar vrea expozantul să posteze explicații și în limba română din moment ce a știut că vine într-un oraș din România?

Buna înțelegere presupune  și respect reciproc deci la o expoziție cu pretenții se impune  și oferirea de explicații în limba română.

Pentru cei care au probleme cu înțelegerea limbii române….nu deranjează pe nimeni în câte limbi se oferă explicații ci faptul că lipsesc cele în limba română, limba oficială a țării în care ne aflăm.

Și românii au dreptul să cunoască numele localităților de proveniență a costumelor populare  precum și numele pieselor la care se face referință.

Este absolut sfidător să vii în Carei și să eviți folosirea limbii române în localitatea unde  în 1940 au fost expulzați românii de ocupantul hortyst dacă nu renunțau la identitatea lor românească.

Chiar e prea multă bătaie de joc!

GALERIE FOTO

Nici turiștii veniți din alte localități din țara noastră nu aveau habar de explicațiile oferite…doar în cazul în care numele tradus al țării semăna cu cel real.

ROMÂNIA este  numele corect al țării noastre. E așa de greu de reținut de către …un intelectual?

Scrieți corect numele țării unde expuneți!
Respectați ROMÂNIA dacă vreți să fiți respectați!
Buletin de Carei

Lasati un comentariu