Bani de la Guvern pentru construcția unei creșe în Carei

• publicat la: 1 septembrie 2022
Bani de la Guvern pentru construcția unei creșe în Carei

Primarul Careiului, evazionistul Eugen Kovacs, a semnat azi, împreună cu ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, în prezența premierului Nicolae-Ionel Ciucă, contractul de finanțare pentru construcția unei creșe moderne în municipiul Carei.

”Astăzi am semnat acest contract cu domnul ministru Cseke pentru construcția unei creșe de dimensiuni medii în orașul nostru, pe strada Tireamului. Este o investiție importantă pentru viitorul copiilor careieni. La fel ca și până acum, dezvoltăm Careiul prin intermediul proiectelor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Păcat că proiectele nu sunt respectate și puse  în practică așa cum au fost ele aprobate, cazul cartierului Republicii fiind unul dintre ele. Sunt însă benefice pentru cei care încasează sporurile de proiect.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat azi nouă contracte de finanțare, din fonduri europene, pentru construcția unor creșe noi și moderne.

Ministrul Cseke a arătat că, în total, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 124 de creșe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcției este acordată integral de Guvern și vizează inclusiv racordarea la utilități, autoritatea locală pune la dispoziție doar terenul.

În funcție de mărimea lor, noile creșe vor asigura locuri pentru 40-110 copii și vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spatii administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Creșele vor fi finalizate și operaționale până la data de 31 decembrie 2025.

Lasati un comentariu