Bursele Români pentru Români merg mai departe

• publicat la: 15 septembrie 2022
Bursele Români pentru Români merg mai departe

Bursele Români pentru Români merg mai departe! Calea Neamului, Grai Străbun, împreună cu voi, pentru România!

A doua tranșă de burse din acest an a început sa fie alocată la începutul lunii septembrie, către 13 elevi. Mai avem încă 37 copii deja înscriși în programul nostru, intenționând să dăruim luna aceasta burse la încă cel putin 10 elevi noi, scopul fiind să înscriem la burse anul acesta peste 70 de copii. Vedeți transferurile bancare făcute luna acesta în primele comentarii, unele nume de familie fiind identice, pentru că dăruim burse fraților sau surorilor din aceleași familii. Nu am făcut asta de la început, dar copii s-au stimulat unii pe alții la învățătură, astfel încât toți au reușit sa merite aceste burse. Slavă lui Dumnezeu!

Programul se adresează elevilor din secțiile și unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare, cu rezultate bune la învățătură și cu o situație materială nu tocmai strălucită.

Îi răsplătim pe acești copii pentru faptul că fac cinste învățământului românesc și îl mențin în viață prin prezența lor, în contextul în care de-a lungul timpului s-au desființat în aceste județe tot mai multe secții, clase, chiar școli întregi cu predare în limba română. Situația este disperată mai ales în Covasna și Harghita.

Programul burselor Români pentru Români a început pe 1 octombrie 2020, de Acoperământul Maicii Domnului iar în prezent avem înscriși 50 de elevi.

Fondurile se strâng în contul special deschis pentru acest scop la BRD: RO77BRDE080SV91101760800, Asociatia Calea Neamului.

Bursele se dau de trei ori pe an si sunt de 500 lei pentru fiecare copil. Scopul acestui demers este oprirea formării unui deșert etnic românesc în Arcul Intracarpatic, care se prefigurează a fi creat atât prin părăsirea de către români a acestui spațiu cât si prin deznaționalizarea lor, în principal prin pierderea limbii române. Încurajăm astfel familiile românești, dar și pe cele mixte să-și înscrie copiii în clasele cu predare în limba română, să nu se mute cu domiciliul în alte județe, într-un cuvânt să rămână pe loc, în paradigma românească.

Demersul nostru este încă la început, avem însă semne clare că va lua amploare. Orice lucru bun are un început, iar noi toți împreună l-am făcut deja, cu ajutorul lui Dumnezeu îl vom și continua. Fiecare copil care se bucură de acesti bănuți și simte recunostința și dragostea noastră românească, contează. Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională, mai ales dacă și învață bine, mai ales dacă dovedește că în pofida unei situații materiale grele, face cinste învățământului în limba română. Fiecare elev contează, căci atunci când nu se îndeplineste numărul necesar, clasele, secțiile sau scolile cu predare în limba națională se desființează.

De aceea chiar contează enorm fiecare ”soldat” de pe acest front, de pe acest aliniament al rezistenței naționale. Fiecare bursă devine în acest context o medalie pusă în pieptul lor de românași, o medalie acordată în semn de prețuire de către noi toți.

Ungaria investește anual zeci de milioane de euro în învățământul cu predare în limba maghiară din întreaga Transilvanie și nu numai. Sunt sute, poate mii de familii mixte care preferă să-și dea copiii la scoala în limba maghiară, tocmai pentru aceste ajutoare pe care le primesc. Statul român nu face absolut nimic să compenseze acest lucru. Greul ne revine nouă, până când vom avea o clasă politică care își va da seama, că fără sprijin, românii din Covasna și Harghita nu vor putea rezista prea mult acolo. Cine își imaginează că fără Centrul țării, România va supraviețui, se înșeală.

Când se rupe țara din mijloc, se pulverizează totul, este o chestiune ce ține de siguranța națională, de o viziune a unei strategii naționale, destul de simplu de înțeles. Situația devine dramatică pe zi ce trece și în Mureș, unde UDMR a cucerit primării, inclusiv în Târgu-Mureș, în care românii sunt majoritari, nemaivorbind de Satu-Mare, de pe Graniță, unde UDMR controlează cam totul.

Bursele Români pentru Români sunt sustinute și prin partenerii noștri media, ActiveNews, redactor-șef, Victor Roncea , Cuvântul liber din Târgu-Mureș, prin doamna Mariana Cristescu și domnul Ioan Cismaș, Buletin de Carei, director, Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna, director Maria Crețu-Graur.

Ne facem datoria de români, datoria de a îmbrățișa fiecare copil ce va alcătui Generația de mâine.

Suntem Români pentru Români, așa cum am pornit în 2014 și mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.

Mihai Târnoveanu

Lasati un comentariu