Alţi doi elevi vor beneficia de ,,Bursele Români pentru Români,,

• publicat la: 4 octombrie 2020
Alţi doi elevi vor beneficia de ,,Bursele Români pentru Români,,

Proiectul ,,Bursele Români pentru Români,,  continua.  Fondurile se strâng în contul Asociației Calea Neamului, deschis special pentru acest scop la BRD: RO77BRDE080SV91101760800.

Proiectul demarat de Asociația Calea Neamului și Gruparea Grai Străbun în colaborare cu Buletin de Carei dorește să aducă puțin sprijin elevilor români care au rezultate bune la învățătură din moment ce statul român nu este interesat de sprijinirea tuturor elevilor români.

Mihai Tîrnoveanu, preşedintele asociaţiei Calea Neamului anunţă următorii doi elevi ce vor beneficia de burse.

,,Următorii copii înscriși în program sunt Valentin, clasa a X-a, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei, Satu-Mare și Petrică, o minune de băiat blonduț, în clasa I la Scoala Gimnazială din Tulgheș, Harghita. Dar…nu orice Petrică, ci Petrică Țepeș!

Ambii copii sunt deosebit de inteligenti și au o situație materială destul de grea, merită așadar tot sprijinul nostru. Vor primi, la fel ca ceilalți elevi ai Burselor Români pentru Români, 500 de lei pe trimestru, bani pe care-i vom vira către familiile lor începând cu săptămâna aceasta.
Copiii români din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare si zona Ghimeș Făget, Palanca din jud. Bacău trebuie să aibă aceeasi șansă la educație precum elevii înscriși în unitățile de învățământ cu predare în limba maghiară care primesc burse de studiu atât de la statul maghiar cât si de la fundațiile satelite acestuia.
În aceste arii dominate administrativ si politic de expresia expansiunii Ungariei în România, adică de UDMR, soluțiile românești nu vin nici de la partide si nici de la statul român. Din păcate. Contraofensiva nu poate veni în aceste condiții limită, decât de la românii care continuă într-un fel sau în altul lupta înaintașilor lor pentru România. Această luptă se desfăsoară acum în alte tranșee, dar este aceeași. Împreună, cei urcați la Cer, cu cei rămași aici, pe acest Pământ, în aceste vremuri cumplite, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.
Pentru tinerii acestei Țări care vor avea datoria să ducă mai departe Moștenirea Natională. Pentru asta trebuie sa primească o șansă, un ajutor care-i va face să alunge grijile de zi cu zi si sa se concentreze pe Carte. Daţi-le o șansă, investiți în ei Inima voastră de Români.
Doamne ajută frați și surori!

Lasati un comentariu