Copiii de la grădinițele careiene s-au îmbolnăvit din senin. Anchetatorii spun că toate sunt bune și frumoase la unitățile preșcolare de stat

• publicat la: 15 septembrie 2022
Copiii de la grădinițele careiene s-au îmbolnăvit din senin. Anchetatorii spun că toate sunt bune și frumoase la unitățile preșcolare de stat

Zeci de copii de la grădinițele careiene s-au îmbolnăvit, unii au ajuns să fie internați la spital dar în urma controalelor anunțate cu surle și trâmbițe de Instituția Prefectului Satu Mare și Primăria Carei reiese că…toate sunt  bune și frumoase și că nu s-a depistat nicio cauză care să ducă la îmbolnăviri.

Cu alte cuvinte, nici usturoi n-au mâncat și nici gura nu le miroase! Prefectul Roca, subprefectul Altfatter  și primarul Kovacs s-au tras în poze pe la grădinițe și au remarcat ce condiții oferă spațiile admirate.

Copiii de la grădinițe s-au îmbolnăvit din senin?….La fel cum din senin a murit și acel muncitor în data de 6 noiembrie 2020 în plin centrul Careiului fără ca cineva să se sesizeze. Când e vorba de cei care fac parte din grupul de interese din jurul cuplului careian Kovacs-Keizer atunci toate instituțiile fac front comun în jurul lor fapt de demonstrează că au ceva interese mai presus de lege.

Careienii depun flori și aprind lumânări la locul accidentului de muncă mortal din centrul orașului

Directorul Varna Levente de la direcția de sănătate  și învățământ de la Primăria Carei lipsește toată săptămâna aceasta, colegii lui nu cunosc date despre problemă, la Direcția de sănătate publică Satu Mare trebuie să lași număr de telefon până se coace un comunicat ( la cerere) idem și la alte instituții. Singura instituție care a reacționat la solicitările Buletin de Carei privind informații legate de acest caz a fost DSV prin directorul Nicolae Dumuța. Dânsul a precizat că instituția pe care  o conduce s-a autosesizat de la bun început și a purces la partea lor de controale, specificând că este exclusă partea de alimentație și de aprovizionare ca factor cauzator de îmbolnăvire a copiilor.

Găsiți mai jos un comunicat oferit de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. De la alte instituții implicate în ancheta menționată nu am primit comunicate. Jocurile sunt făcute. Nu în folosul comunității. Părinții se pare că trebuie să aibă grijă de copii lor nu doar acasă ci și în spațiile unităților preșcolare. Nici nu ne putem închipui ce s-ar fi întâmplat dacă în cauză era vorba de copilul unuia dintre…anchetatori.

Comunicat oficial

În urma desfășurării acțiunii de control a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, cât și a anchetei epidemiologice realizate de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și de Direcția Sanitar-Veterinară Carei, referitoare la cazurile de îmbolnăvire manifestate prin vărsături și diaree la preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit  Nr. 1 și Grădiniței cu Program Prelungit  Nr. 3 Carei, s-au constatat următoarele:

  • Cele două unități verificate dețin autorizație sanitară de funcționare.
  • Aspectul igienico-sanitar al celor două unități este corespunzător, spațiile funcționale fiind igienizate, curat întreținute și dotate specificului activităților.
  • Asistența medicală este asigurată la ambele unități pe toată perioada desfășurării activităților.
  • Au fost recoltate probe sanitare, exudate faringiene și nazale la personalul implicat în activitate și au fost ridicate probele alimentare din meniul servit în data de 07.09.2022 în vederea efectuării determinărilor de laborator. Conform rapoartelor de încercări emise de către laboratorul de microbiologie din cadrul DSP jud. Satu Mare, în probele analizate nu au fost identificați agenți patogeni incriminați în declanșarea unei toxiinfecții alimentare.
  • S-a dispus efectuarea curățeniei generale, urmată de procedura de dezinfecție a tuturor spațiilor din unitatea preșcolară.
  • După transmiterea la DSP jud. Satu Mare a dovezilor privind efectuarea procedurilor de dezinfecție cu o firmă autorizată, se poate relua activitatea.
  • Se recomandă ca toți copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu, sub supravegherea părinților, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

 

 

Lasati un comentariu