Lecție de istorie la Lucăceni în fața Troiței ridicate în memoria românilor uciși sau expulzați în 1940 de regimul hortyst

• publicat la: 24 septembrie 2022
Lecție de istorie la Lucăceni în fața Troiței ridicate în memoria românilor uciși sau expulzați în 1940 de regimul hortyst

Asociaţia Românilor Refugiaţi, Expulzaţi şi Deportaţi în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940 – Filiala Carei aduce mulţumiri membrilor săi din Lucăceni care au depus o muncă susţinută în decursul celor 5 ani de la ridicarea  Troiţei dedicate memoriei foştilor lucăcenari alungaţi din gospodăriile lor  în septembrie 1940.

Astăzi, 24 septembrie 2022, se împlinesc  5 ani de la sfințirea Troiței din curtea Școlii și a Căminului Cultural. Este de apreciat munca neobositei doamne  Mirela Horgoș precum și a familiei sale pentru păstrarea și cinstirea memoriei românilor din sat care au fost expulzați de ocupantul hortyst în toamna anului 1940.

Copiii din sat află prin viu grai despre istoria care se refuză a fi predată în școli. Au venit cu flori și au învățat că trebuie să ne respectăm înaintașii care s-au sacrificat de multe ori pentru ca noi să avem parte …de țara noastră.

Veșnica pomenire a celor care au luptat pentru păstrarea identității românești!

Dezvelirea şi sfinţirea Troiţei închinate refugiaţilor din 1940 în urma Dictatului de la Viena. GALERIE DE IMAGINI

Exemplu de dăruire. Troiţă ridicată cu sprijinul comunităţii din Lucăceni

Acasă la foștii refugiați din Lucăceni

“Aveam o țară scumpă și mândră, avem și iarăși vom avea”….comemorarea foștilor refugiați de la Lucăceni

Buletin de Carei

Lasati un comentariu