Recomandările Poliției pentru prevenirea furtului din buzunare

• publicat la: 26 decembrie 2022
Recomandările Poliției pentru prevenirea furtului din buzunare

Luna decembrie este cunoscută şi ca luna cadourilor. Aglomeraţia din marile magazine, din pieţe agroalimentare sau alte locuri publice unde se desfăşoară diferite evenimente este cea care facilitează acţiunea hoţilor asupra buzunarelor şi genţilor cetăţenilor mult prea ocupaţi ca să fie şi vigilenţi. Goana după cadouri se face de multe ori contracronometru, astfel încât hoţii au toate motivele să fie ,,la lucru”.

Ce poţi face pentru a nu deveni victimă a hoţilor din buzunare sau genţi?

 – Nu lua sume mari de bani asupra ta!  Plăteşte cu cardul de fiecare dată când este posibil.

Dacă anumite plăţi pot fi efectuate doar cash, pune deoparte banii de care ai nevoie, astfel încât să nu fi nevoit de fiecare dată să expui portofelul cu bani.

– Genţile se ţin în faţă şi nu în lateral sau în spate! Asigură-te că banii, portofelul sau alte lucruri de valoare nu sunt uşor accesibile, punându-le într-un buzunar interior.

– Locul cel mai sigur pentru păstrarea portofelului este buzunarul interior al hainei sau al genţii! Portofelul, telefonul sau banii nu se ţin în buzunarul din spate al pantalonilor sau în buzunarul lateral al hainei. Îmbrăcămintea groasă, de iarnă, poate face insesizabil momentul în care ai rămas fără aceste bunuri de valoare.

– Nu da curs invitaţiilor, propunerilor şi solicitărilor venite de la persoane necunoscute care te abordează în spaţiul public. Ar putea fi doar un pretext pentru a-ți sustrage bani sau bunuri. Fii de două ori mai vigilent atunci când eşti întrun loc aglomerat!

 

 

Lasati un comentariu