Recomandările ISU Satu Mare pentru Noaptea de Înviere

• publicat la: 2 mai 2024
Recomandările ISU Satu Mare pentru Noaptea de Înviere

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare a emis un set de recomandări privind utilizarea lumânărilor/candelelor în Noaptea de Înviere, 5 mai 2024, pentru a evita situații neplăcute care ar putea să umbrească bucuria sfintelor sărbători de Paști.

Iată despre ce este vorba:

1. Să manifestați prudență în utilizarea lumânărilor și a candelelor aprinse pe timpul slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului;

2. Evitați deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;

3. Amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse, în locuință, se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanță față de perdele, lemn sau alte materiale inflamabile; nu le lăsați la îndemâna copiilor;

4  Parcarea autovehiculelor în vecinătatea lăcașurilor de cult se va realizeza fără a bloca accesul autospecialelor de pompieri;. 

5. Păstrarea liberă a căilor de evacuare din biserici și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției.

” Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente neplăcute ce  vă pot pune viața în pericol.

Cu speranţa că recomandările noastre vă vor fi de folos, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Satu Mare vă urează SĂRBĂTORI LINIȘTITE ȘI ÎN SIGURANȚĂ!”

Lasati un comentariu