Gunoaie la liber în municipiul Carei. A fost promulgată Legea privind regimul deșeurilor

• publicat la: 6 ianuarie 2023
Gunoaie  la liber în municipiul Carei. A fost promulgată Legea privind regimul deșeurilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care înăsprește sancțiunile pentru depozitarea ilegală a deșeurilor și aduce noi obligații pentru municipalități.

Legea pentru aprobarea OUG 92/2021 crește semnificativ amenzile pentru aruncarea deșeurilor sau incendierea lor, până la 70.000 de lei, și introduce noi contravenții în legislație. Legea păstrează prevederea potrivit căreia mașinile folosite la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise pot fi confiscate.

Potrivit Agerpres, legea prevede că primăriile trebuie să asigure colectarea separată cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă, iar până la data de 1 ianuarie 2025 şi pentru textile din deşeurile municipale.

Potrivit legii, abandonarea, aruncarea sau ascunderea deșeurilor este interzisă. De asemenea este interzisă eliminarea, deținerea sau păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop.  Actul normativ stipulează și înăsprirea sancțiunilor.

Nu este cazul municipiului Carei unde brațul legii nu ajunge când vine vorba de administrația Kovacs-Keizer. La Carei se aplică legile doar în cazul oamenilor din popor nu și în cazul demnitarilor.

Orașul e plin de gunoaie aruncate la întâmplare. Avem camere de supraveghere video din belșug dar ….nimeni nu este descoperit că aruncă gunoaie în locuri neautorizate. Degeaba plătim personal care să urmărească zecile de camere.

Capătul străzii Tudoar Vladimirescu e mereu plin de gunoaie.

Se găsesc din belșug și resturi din cauciuc de la unitatea de producție din oraș….

Capătul străzii Peleș e la fel de …curat.

Și pe strada Someș au reapărut grămezile de gunoi, la fel și în zonele de ieșire spre Oradea sau Tășnad. Nu e pentru prima dată când semnalăm lipsa de reacție a celor plătiți să vegheze la asigurarea curățeniei. Până când cei care aruncă la întâmplare deșeuri de toate felurile nu vor fi sancționați, ne vom confrunta mereu cu astfel de situații.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu