Garda de Mediu Satu Mare a aplicat 27 de sancțiuni pentru depozitări necontrolate de deșeuri

• publicat la: 5 septembrie 2020
Garda de Mediu Satu Mare a aplicat 27 de sancțiuni pentru depozitări necontrolate de deșeuri

În perioada 24.06.2020 -14.08.2020, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a desfășurat un control tematic planificat pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform Planului Național de Gestionare a Deșeurilor) și a stării de salubrizare a localităților.

S-au verificat: existența serviciilor de salubritate la nivelul UAT-urilor din județ, stadiul implementării sistemelor de colectare separată, a existenței punctelor de colectare și dotarea acestora, a modului de utilizare a acestor puncte de către generatorii de deșeuri (inclusiv de către populație), trasabilitatea deșeurilor municipale de la generator la valorificare/eliminare, a modului de îndeplinire a obligațiilor administraților publice locale potrivit legislației actuale, în domeniul gestionării deșeurilor municipale.

Au fost efectuate 65 de controale, în urma cărora au fost aplicate un număr de 50 de sancțiuni contravenționale, din care 23 de sancțiuni „Avertisment” și 27 de amenzi, în cuantum total de 300.000 de lei.

Au fost de asemenea impuse măsuri legale pentru remedierea neconformităților constatate, inclusiv pentru salubrizarea celor 8 zone, identificate cu depozitări necontrolate de deșeuri municipale, se spune  în comunicatul Gărzii de Mediu comisariatul Satu Mare.

Nu se specifică care sunt localitățile care au fost controlate.

La toate ieșirile din municipiul Carei există mici depozite de deșeuri fără ca cineva să identifice vinovații deși ni se tot spune că dispunem de multe camere de supraveghere pe toată raza localității.

Lasati un comentariu