O profesoară va primi despăgubiri de 30.000 de lei pentru că a fost ironizată pe Facebook și Whatsapp. La Carei nu se vrea descoperirea autorului amenințării cu moartea

• publicat la: 12 ianuarie 2023
O profesoară va primi despăgubiri de 30.000 de lei pentru că a fost ironizată pe Facebook și Whatsapp. La Carei nu se vrea descoperirea autorului amenințării cu moartea

Nu doar la București se pot identifica deținătorii de conturi false pe Facebook ci și la Cluj Napoca. Doar la Carei procurorii trag de timp și ne aburesc cu motive puerile în cazul pagini cu amenințarea cu moartea la adresa familiei administratorului Buletin de Carei. Nu pentru mult timp pentru că adevărul iese mereu la iveală.

Potrivit clujust.ro, un cadru didactic din Cluj Napoca va primi 30 de mii de lei ca despăgubiri de la părințăă a doi elevi care au ironizat-o pe Facebook și Whatsapp.

În urmă cu cinci ani, cei doi elevi, pe atunci în clasa a VII-a, au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei, imaginea unei maimuțe despre care, judecătorii au apreciat ulterior, o ilustrau pe profesoara lor, căreia i-au denigrat astfel imaginea, informează clujust.ro.

Incidentul s-a produs cu o zi înaintea începerii anului școlar 2018-2019. Unul dintre elevii clasei a VII-a de la Şcoala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Cluj a făcut o caricatură, care ilustra o maimuţă, cu referire la diriginta lor.

El le-a trimis colegilor caricatura pe grupul de WhatsApp al clasei, iar imaginea a devenit fotografia de grup, după care a fost publicată și pe un cont fals de Facebook.

Dar elevul nu s-a limitat la atât. Câteva luni mai târziu, în decembrie, a făcut o nouă imagine înfățișând-o pe diriginta lor, iar apoi, în martie 2019, un alt elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie.

În cele din urmă, profesoara a aflat cele întâmplate și a decis să se adreseze avocatului. La proces, femeia a solicitat daune morale pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei în valoare de 50.000 de lei, la care se adaugă și cheltuielile de judecată.

Părinții au încercat să se apere, dar avocații lor nu au reușit să demonstreze că acuzațiile profesoarei ar fi nefondate, scrie și 3dots.ro

Procurorii din Carei tărăgănează depistarea autorului amenințării cu moartea, din februarie 2022, dovedind că nu doresc  să avem în oraș un mediu sigur sau poate cunosc autorul și se sfiesc să îi facă public numele.

Buletin de Carei

La 1 an de la crearea paginii Morte Sotilor Ciuta Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei vrea clasare caz pe motiv de lipsă de probe

Procurorii din Carei nu înțeleg cuvântul ,,amenințare,,. Pe cine protejează oare?

Lasati un comentariu