Procurorii din Carei nu înțeleg cuvântul ,,amenințare,,. Pe cine protejează oare?

• publicat la: 8 decembrie 2022
Procurorii din Carei nu înțeleg cuvântul ,,amenințare,,. Pe cine protejează oare?

O nouă clasare în cazul amenințării cu moartea din data de 12 februarie 2022. Cei doi procurori de la Carei se țin de glume și clasează din nou cazul în care o familie este amenințată cu moartea. Motivele invocate sunt mai mult decât penibile. Se face referire  la …politică, alegeri locale…ba chiar se invocă articolele ce apar pe portalul de știri Buletin de Carei care are  și pagină de Facebook. În condițiile  în care nu fac parte din niciun partid politic, nu candidez, nu vânez postul nimănui, am propriile mele societăți care nu au nicio datorie la nimeni.

La data de 12 februarie 2020 a apărut  o pagină de Facebook intitulată Morte Sotilor Ciuta care mai apoi a postat comentarii la fel de amenințătoare la unele articole deranjante pentru conducerea orașului.

La data de 13 februarie 2020 a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei o plângere pentru depistarea autorului amenințării pentru că urmele pot fi depistate de cei abilitați, dacă nu intervin alte interese ca în cazul demascării  lucrărilor de la Realizare Parc în centru Carei.

A fost  deosebit de suspectă atitudinea consilierului primarului Kovacs în acest caz, știut fiind că în Buletin de Carei apar materiale care dovedesc argumentat neregulile, abuzurile și discriminarea practicată de Primăria Carei. Oare se simte cu musca pe căciulă?

Cert este că procurorii careieni nu stăpânesc rezolvarea unui astfel de caz și nici nu au dorit să ceară ajutor de la colegii lor de la alte parchete, dovedind astfel că nu sunt interesați în depistarea autorului amenințării. Se știe despre cine e vorba și nu se dorește aflarea numelui persoanei?

Procurorii se acoperă cu solicitarea scrisă către Facebook privind pagina ,,Morte Sotilor Ciuta,,. Doar că în răspunsul la solicitare se spune clar că datorită faptului că pagina nu mai este activă trebuie să facă o nouă solicitare, către o instituție indicată în adresă, fapt ignorat TOTAL de procurori și de echipa ce a fost implicată în cercetarea cazului. E drept că răspunsul a fost redactat în limba engleză….Amprenta informatică nu se pierde domnilor și se poate afla cu ușurință cine a fost autorul.

Consider că niciun cetățean român nu poate fi amenințat cu moartea fără a se lua măsuri împotriva autorului darmite când amenințarea cu moartea se referă la  o familie.

Am ajuns cumva stat mafiot?

Așa că decizia de clasare primită azi, 8  decembrie 2022 și redactată la data de 24.11.2022, va fi din nou contestată.

Dacă pentru Raed Arafat sau pentru Maia Morgenstern se pot afla autorii amenințării în decurs de 24 de ore de ce  nu ar fi posibil și pentru un cetățean român din Carei? Și eu plătesc taxe și impozite la statul român și nu mă consider cu nimic mai prejos de alți cetățeni pentru care se aplică legea.

Ca inginer, dețin de 31 de ani la Carei o societate de producție de produse abrazive fapt ce îmi asigură independența financiară și deci si posibilitatea de a organiza activități culturale românești. Deranjează? După apariția  în anul 2005 a ziarului Buletin de Carei, am fost mereu supusă amenințărilor mai mult sau mai puțin voalate. Acestea au culminat cu amenințarea directă cu moartea în 12 februarie 2020. Ceea ce se putea rezolva în 24 de ore nu s-a rezolvat nici după mai mult de 2 ani. Deci nu se dorește identificarea autorului? Pe cine protejează de fapt procurorii careieni?

Lumea Justiției ajunge și la Carei

.

ing.Daniela Ciută,

nativ careian,

președinte ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei

președinte al Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

 

Amenințarea cu moartea a unei familii de români din Carei și scenariul consilierului primarului evazionist

 

Lasati un comentariu