La 1 an de la crearea paginii Morte Sotilor Ciuta Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei vrea clasare caz pe motiv de lipsă de probe

• publicat la: 12 februarie 2021
La 1 an de la crearea paginii Morte Sotilor Ciuta Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei vrea clasare caz pe motiv de lipsă de probe

Batista pe țambal sau doar lipsă de profesionalism? Cum se gestiona cazul dacă era vorba de  o familie de minoritari din Carei, alții decât una românească?

A trecut  un an de zile de la apariția paginii de Facebook ,,Morte Sotilor Ciuta,,.  Cei vizați de informările bine documentate din Buletin de Carei au clacat și au trecut la amenințări directe dacă au văzut că linșajul mediatic și comentariile injurioase  nu dau roade.

Vă reamintesc că Buletin de Carei nu este aservit niciunui partid, nu este susținut de bani de la buget ci doar de acționarul unic Daniela Ciută în calitate de antreprenor, de  angajator careian de 30 de ani.

Urmare a apariției acestei pagini la data de 12 februarie 2020 am depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei o sesizare  privind amenințările cu moartea și hărțuirile constante.

Răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a venit la data de…4 ianuarie 2021. Un răspuns total neprofesionist deși timpul a fost de partea lor.

În urma cercetărilor in rem, organul de cercetare a dorit clasarea cazului  pe motiv că nu există probe că o anumită persoană a săvârșit fapta de amenințare. Mai mult, se pare că trebuia să aduc și făptașul în fața organului de cercetare adică să fac munca pentru care este plătit un slujbaș al statului care mai și beneficiază de pensii speciale și pensionare în floarea vârstei.

 

Împotriva acestei decizii am depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei o contestație la data de 21 ianuarie 2021.

Faptul că organul de urmărire penală arată că pagina  nu mai este activă nu are chiar nicio relevanță atâta timp cât am depus la dosar dovada existenței sale la data de 12 februarie 2020. O minimă colaborare cu specialiștii IT de la societatea națională de profil  ar fi dus la depistarea autorului DACĂ se dorea. De altfel răspunsul oferit atestă profesionalismul celui care l-a întocmit.

Faptul că se dorește clasarea cazului, punerea batistei pe țambal, denotă că persoana implicată în crearea paginii de amenințare face parte din grupul de interese cu susținere politică care este deranjat de informările ce apar pe pagina Buletin de Carei.

Cu sau fără amenințări voi continua să semnalez abuzurile  și ingineriile financiare din administrația Kovacs-Keizer, discriminarea la care sunt supuși românii din Carei și cei care organizează activități culturale românești identitare precum și acțiunile de modificare a istoriei locale și de ascundere a unor monumente românești simbol.

Daniela CIUTĂ

https://www.buletindecarei.ro/2020/02/amenintari-directe-cu-moartea-pentru-familia-ciuta.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/02/plangere-la-parchet-pentru-amenintarea-cu-moartea.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/02/amenintarea-cu-moartea-a-unei-familii-de-romani-din-carei-si-scenariul-consilierului-primarului-evazionist.html

.

.

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu