Prefectul Radu Roca se implică în eliminarea discriminării și acordarea de indemnizații și pentru urmașii românilor persecutați etnic

• publicat la: 13 ianuarie 2023
Prefectul Radu Roca se implică în eliminarea discriminării și acordarea de indemnizații și pentru urmașii românilor persecutați etnic

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei a depus  o adresă la Instituția Prefectului Satu Mare prin care contestă prevederile discriminatorii rezultate în urma ordonanței de urgență din decembrie 2022 privind  o nouă amânare a plății indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940. Documentul conține  și o solicitare a unei întrevederi cu ministrul Muncii și al Finațelor cu o delegație formată din români (viitori)beneficiari ai prevederilor Legii 154/2021.

Mulțumim pe această cale prefectului Radu Roca pentru implicare și pentru promptitudinea remiterii acestei adrese către Guvernul României.

prefect adresa

Asociația românilor expulzați în 1940 face cunoscut faptul că va face toate demersurile necesare eliminării  DISCRIMINĂRII din politica Guvernului, va apela la toate modalitățile de contestare a DISCRIMINĂRII românilor din România față de minoritari.

Dacă părinții și bunicii noștri au avut curajul de a înfrunta dușmanul în perioada 1940-1945 și de a nu renunța la identitatea lor, cu orice risc, atunci și noi vom lua atitudine și vom protesta până la restabilirea drepturilor egale ale românilor cu ale minoritarilor.

Nu cerem niciun favor ci doar egalitate în drepturi, în țara noastră, cu ale minoritarilor. Încă se mai poate contesta la CCR decizia de amânare a plății indemnizațiilor abia din 1 ianuarie 2024, încă se mai poate opera o rectificare bugetară. Dacă se dorește.

Conducerea Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940,  filiala Carei

 

Lasati un comentariu