Transilvania este pământ românesc chiar și în noaptea dintre ani!

• publicat la: 1 ianuarie 2023
Transilvania este pământ românesc chiar și în noaptea dintre ani!

Și la ceas de sărbătoare, Transilvania este tot pământ românesc! La muncă cu voi , nu la întins mereu mâna după proprietățile românilor!

Kovacs Csaba Tibor a căzut în plasa iredentiștilor  și nu a mai studiat documentele din arhivele naționale. E drept că noaptea este perioada propice viselor dar nu orice vis devine realitate mai ales când e vorba de un popor multimilenar cum este poporul român.

Omul a uitat că nu poți moșteni decât ce a aparținut de drept  părinților și strămoșilor tăi. Nu poți moșteni un chiriaș ci doar proprietarul. Iar în Transilvania se vorbește de peste 2  mii de ani limba română și niciun român nu s-a născut vreodată rob.

Ia priviți ce a postat nefericitul în noaptea de Revelion pe un grup din Carei:

Majoritatea locuitorilor din Transilvania au fost sunt și vor fi tot români. În noaptea dintre ani, un nostalgic după perioada de ocupație a intoxicat spațiul virtual cu harta din scurta perioadă de existență a imperiului austro-ungar. Pentru că Ungaria a existat ca  și stat abia din anul 1920, în urma Tratatului de la Trianon. Până atunci era parte din imperiul habsburgic.

Budapesta nu mai fusese capitala unui stat adevărat, suveran, încă din 1527, după dezastrul de la Mohaci. După bătplia de la Mohaci, ungaria devine pentru 2 secole pașalâc turcesc.

Când turcii, care transformaseră Ungaria în pașalâc, au fost alungati de armatele unei puteri europene, creștine, în acea armată nu a fost niciun ungur care să fi ridicat sabia pentru gloria, liberatea sau demnitatea maghiară! Nici unul! La fel cum, în cele aproape două secole de ocupatie turcească, nu s-a înregistrat niciun moment de rezistență, de opozitie ungurească la ocupația musulmană.

Abia după 400 de ani, la Trianon, a apărut din nou un stat ungar. De data asta, pentru prima oară in istoria lor, ungurii erau majoritari în propria țară. Iar statul ungar era, pentru prima oară, un stat național!

Si stiți care a fost prima initiativă a politicienilor de atunci, a liderilor de la Budapesta? Care a fost primul lor gând de auto-guvernare maghiară, suverană si independentă pentru prima oară dupa 400 de ani? Nu stiti, căci este tare jenant ce a decis, de capul ei, clasa politică din Ungaria! Au decis să trimită si au și trimis la Bucuresti o delegatie, de trei conți maghiari, care i-au propus regelui Ferdinand si lui Ionel Brătianu ca Ungaria să se lipească la România, într-un stat dualist, după modelul dualismului austro-ungar instituit în 1867!… Nici mai mult, nici mai puțin!

Unde era disprețul politicienilor maghiari față de tot ce este românesc atunci când au venit la Bucuresti cu căciula în mână cerșindu-ne întovărășirea?! Unde era dorul de libertate si neatârnare care anima, se zice, întreaga istorie a cavalerilor maghiari?!…

Deci nu uitați, zi de zi, chiar și în nopțile în care se schimbă anii, Transilvania este pământ românesc.

Așa a fost de când lumea, așa este și așa va fi în vecii vecilor! 

https://desteptati-va.ro/index.php/2021/04/16/ungaria-mare-nu-a-existat/

 

Lasati un comentariu