Profesori dedicați la Negrești Oaș. Nu cedează conducerii dictatoriale a Inspectoratului Școlar

• publicat la: 6 februarie 2023
Profesori dedicați la Negrești Oaș. Nu cedează conducerii dictatoriale a Inspectoratului Școlar

Prefectul Radu Roca împreună cu directorul de Cancelarie , Radu Iancu au avut în această după amiază o întâlnire cu profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș și cu reprezentanții părinților elevilor ce doresc ca din toamnă să-și înscrie copiii în clasa a V-a la această instituție de învățământ.

”Am dorit să avem o discuție pentru a afla motivele pentru care de mai bine de o săptămână profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș protestează în fiecare după amiază în fața Inspectoratului Școlar Județean.
Aceștia își doresc ca și în anul școlar 2023-2024 să fie păstrată clasa a V-a și au prezentat și o petiție și o listă cu 26 de elevi care ar urma să fie înscriși. Urmează să convocăm o întâlnire la Negrești Oaș cu toți factorii implicați . Sper ca împreună să găsim soluția cea mai bună pentru elevi ” -prefect Radu Roca.

”Am decis să protestăm din cauza faptului că în planul de școlarizare pentru anul 2023-2024 nu figurează clasa a V-a de gimnaziu și considerăm că acest lucru aduce grave prejudicii procesului de învățământ din zona Țării Oașului. Gimnaziul din școala noastră reprezenta o forță, clasele de gimnaziu aveau rezultatele cele mai bune, atât la olimpiadele școlare, cât și la diferite concursuri.

Mulțumim Instituției Prefectului pentru implicare și sperăm să se rezolve favorabil doleanțele noastre” a fost mesajul directorului Liceului Teoretic Negrești Oaș, Viorel Bud.

Deși profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș pichetează sediul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare de mai bine de  o săptămână, conducerea nu i-a invitat la o discuție așa cum a procedat Prefectul Roca, semn că dialogul nu este agreat ci comportamentul dictatorial.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu