Deschidere festivă a Olimpiadei Satelor din Transilvania la Centrul spiritual al Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare

• publicat la: 17 martie 2023
Deschidere festivă a Olimpiadei Satelor din Transilvania la Centrul spiritual al Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare

Vineri, 17 martie 2023, ora 19.30, la Centrul spiritual al Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare, str.1 Decembrie 1918, nr. 1, va avea loc deschiderea festivă a Olimpiadei Satelor din Transilvania.  La ultimul eveniment  organizat de Inspectorul Școlar Satu Mare la centrul spiritual amintit s-a plătit o chirie de o mie de lei pentru câteva ore.

La această competiție de matematică ce se va desfășura la Medieșul Aurit, participă șapte județe, cu echipaje formate din 12 elevi, primii 3 clasați pe clasă, la etapa județeană a Olimpiadei Satelor din România, însoțiți de un profesor. Ehipajul are în componența lui un profesor evaluator și inspectorul de matematică de la nivelul fiecărui județ participant.

Invitații speciali în cadrul acestui eveniment sunt: inspectorul general din cadrul Ministerului Educației, prof. Ana Naghi; domnul profesor dr. emerit Dorel Duca din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; doamna profesor dr. emerit Eugenia Duca din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

În paralel cu proba scrisă destinată elevilor participanți la olimpiadă, va fi alocat un interval de 4 ore pentru a realiza activități de formare, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare, specifice pentru profesorii de specialitate, vizând patru secțiuni:

  1. a) Abordări didactice privind elevii capabili de performanță;
  2. b) Abordări didactice privind elevii care necesită sprijin în învățarea matematicii;
  3. c) Deschideri spre multi/inter și transdisciplinaritate;
  4. d) Out of the box-abordări inovative, non-standard ale procesului educativ la disciplina matematică.

 

Lasati un comentariu