Aplauze prelungite pentru Tudor Furdui Iancu și ansamblurile careiene. VIDEO

• publicat la: 1 aprilie 2023
Aplauze prelungite pentru Tudor Furdui Iancu și ansamblurile careiene. VIDEO

Vineri, 31 martie 2023, pe scena Teatrului Municipal din Carei a avut loc un spectacol de folclor susținut de Ansamblul „Ceatăra”, Ansamblul „Vlăstarii Codrului” și Ansamblul „Vasile Lucaciu” din Lucăceni. Invitatul  special al serii a fost artistul binecunoscut  Tudor Furdui Iancu.

În deschiderea spectacolului au evoluat tinerii de la ansamblurile amintite la care s-au alăturat interpreții Ana Glib, Melisa Stan, Claudia Silaghi, Andrea Abrudean și Alex Benea precum și ansamblul de dansatori din Satu Mare și Carei.
.

Evoluțiile lor au fost primite cu aplauze  la scenă deschisă.

GALERIE FOTO

Seara de vineri va rămâne în amintirea celor prezenți ca o seară cu atmosferă românească unde obiceiurile și dansul popular tradițional s-au îmbinat armonios cu cântecul de voie bună și cel patriotic.

Glasul lui Tudor Furdui Iancu a fost acompaniat de taraful Ceatăra. Repertoriul a cuprins cântece din Țara Moților, cântece de veselie și apoi cântece patriotice. Publicul s-a dovedit a fi un cunoscător al pieselor interpretate de Tudor Furdui Iancu, a cântat alături de el și l-a răsplătit cu aplauze prelungite.

Toate cântecele patriotice interpretate au fost cunoscute de public și au ridicat sala  în picioare. Ultima reprezentație de acest fel a avut loc în anul 2019, de Ziua Națională, fapt ce dovedește că românii nu au parte de spectacole identitare la Carei decât odată la câțiva ani.

Mulțumim Tudor Furdui Iancu pentru seara minunată!
.Pe toată perioada spectacolului, în holul Teatrului Municipal a fost amplasată o urnă pentru donații pentru careienii ale căror apartamente personale au fost distruse de explozia violentă din 27 februarie 2022.

Daniela Ciută

 

comentarii

de marusca la 2 aprilie 2023 - 12:13

Un mare bravo motilor de cîmpie –Bravo Carei–- Bravo Romania……Un mare bravo cu felicitari organizatorilor !!!

Lasati un comentariu