Au apărut Autorizațiile de Construcție din 2023 pe pagina Primăriei Carei. Buletin de Carei pune în legalitate Primăria

• publicat la: 5 aprilie 2023
Au apărut Autorizațiile de Construcție din 2023 pe pagina Primăriei Carei. Buletin de Carei pune în legalitate Primăria

Azi au fost postate pe pagina Primăriei Carei Autorizațiile de Construcție eliberate pe anul 2023.  Așa cum anticipam, serviciul Urbanism a pregătit Autorizațiile de Construcție din acest an abia după ce redacția Buletin de Carei a semnalat absența acestora pe site-ul Primăriei Carei.

De ce tocmai acum? Pentru că se pun întrebări legate de maghiarizarea orașului Carei prin amplasamente de statui ale maghiarilor și refuzul aprobării unui simplu catarg cu tricolor românesc e domeniul public.

Redacția Buletin de Carei a solicitat în baza Legii 544/2001 o serie de documente oficiale legate de amplasarea statuii politicianului maghiar în fața Primăriei Carei, clădirea în care a avut loc la 28 noiembrie 1918 alegerea delegaților careieni participanți la Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Așteptăm răspunsul la solicitarea noastră care a rămas fără număr de înregistrare pentru că angajații din Primăria Carei nu lucrează pentru comunitate ci pentru un grup de interese plătit din banii noștri. Totul cu acordul tacit al Instituției Prefectului Satu Mare. Realizarea soclului statuii politicianului  maghiar a căzut în sarcina Primăriei și a Consiliului Local, la fel și obținerea avizelor aferente, de parcă cei care au solicitat amplasarea statuii ar fi incapabili să desfășoare acțiunuile de obținere a avizelor. doar consilierii UDMR au votat proiectul de amplasare a statuii unui politician maghiar  în fața Primăriei Carei.

Solicitare rămasă fără răspuns din partea Primăriei Carei:

Bună ziua,
Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public prin care solicitam:
1.Certificat de Urbanism pentru amplasare statuie Kolcsey Ferenc în Carei
2. Autorizatie de constructie  pentru  amplasare statuie Kolcsey Ferenc în Carei
3.Cererile scrise prin care se solicită cele două documente mentionate la pct.1 si 2
4.TOATE  actele prin care se solicită amplasare statuie Kolcsey Ferenc în Carei, inclusiv cea a inițiatorilor.
5.Avizele si aprobările emise de către forurile de cultură competente
Vă multumim pentru colaborare.
.
Cu stimă,
ing.Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu