Cântă pădurea la Carei și Foieni pe ritmurile Guvernului Ungariei

• publicat la: 8 aprilie 2023
Cântă pădurea la Carei și Foieni pe ritmurile Guvernului Ungariei

Municipiul Carei este  o detinație tot mai căutată de către guvernanții maghiari și fundațiile din Ungaria. Se pare că în Ungaria  nu găsesc condiții decente de desfășurare a activităților lor așa că trec granița  în România. Ministerul agriculturii din Ungaria este tot mai prezent la Carei.

Una dintre activitățile anunțate pentru perioada 21-23 aprilie este intitulată …Cântă pădurea. Această activitate este promovată și în limba română spre deosebire de activitatea din 12 aprilie 2023, din fața Primăriei Carei, unde programul apare deocandată doar în limba maghiară.

,,Cântă pădurea,, e o activitate a unei fundații din Ungaria cu sprijinul Primăriei și al Consiliului județean Satu Mare

Discrepanța dintre frecvența activităților dedicate vorbitorilor de limbă maghiară și cele dedicate românilor duc la  o singură concluzie: DISCRIMINARE și pe criterii culturale.

Consilierul UDMR, Hago Nandor, director la secția Carei a Muzeului Județean, știa din 28 februarie de această activitate și o promova pe pagina sa personală dar nu în limba română.

Primăria Carei nu a binevoit  să anunțe nimic de parcă nu ar reprezenta comunitatea ci ar fi un SRL…de tipul celor falimentate de primarul Kovacs. Buna înțelegereși respectul reciproc nu sunt încurajate de către conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei.

Concluzia este una singură: românii din Carei sunt desconsiderați și tratați discriminatoriu, egalitatea în drepturi fiind doar la plata taxelor și impozitelor. Impozite pe care primarul Kovacs nu le plătește din 2008 încoace.

STOP DISCRIMINĂRII! 

Respectați românii din Carei, personalitățile și zestrea lor culturală!

Pentru fiecare ansamblu sau fundație maghiară adusă la Carei vrem reciprocitate!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu