O palmă pe obrazul românilor din Carei în ajun de Florii

• publicat la: 8 aprilie 2023
O palmă pe obrazul românilor din Carei în ajun de Florii

Românii sărbătoresc duminică 9 aprilie 2023, Floriile, adică Intrarea Domnului în Ierusalim. În Ajun de Florii, românii sunt anunțați de consilierul personal al primarului evazionist că la Carei nu sunt binevenite steagurile românești atunci când vine președinta Ungariei în vizită privată ca să asiste la dezvelirea unei statui a unui politician maghiar în fața Primăriei Carei. Nici în Săptămâna Patimilor nu sunt  lăsați românii să își pregătească sufletul pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Taman în miercurea din Săptămâna Patimilor se anunță vizita președintei Ungariei la Carei și a vicepremierului Kelemen Hunor, cel care nu vorbește limba română atunci când vine  la Carei. Reprezentanții etnicilor maghiari nu au nici cea mai mică considerație față de ceea ce presupune respect reciproc și bună conviețuire.

Într-un oraș din România ni se poate interzice să stăm pe domeniul public cu steaguri tricolore? Tot în ajun de sărbători pascale dar în anul 1913  a fost închis  preotul român Gheorghe Mureșan pentru că nu a vrut să slujească la altar în limba maghiară. Chiar credeți că ne puteți interzice steagul tricolor pe domeniul public din țara  noastră?

Primăria Carei nu vrea să facă publice documentele de avizare a amplasării statuii politicanului maghiar  în fața Primăriei Carei iar  programul manifestărilor a fost publicat doar în limba maghiară deși e vorba despre  o localitate din România.

Ce dovadă mai bună putem avea despre tratamentul conducerii Primăriei Carei față de români? Pentru conducerea Primăriei Carei românii sunt buni la plătit taxe și impozite. Bustul lui Ionel Brătianu a fost refuzat a fi amplasat în Carei în piața care i-a purtat numele în perioada interbelică.

Consilierii UDMR Carei refuză Istoria României.Nu acceptă bustul primului ministru Ionel I.C.Brătianu în municipiul Carei

Şi Brătianu este interzis de UDMR la Carei. Aniversare şi depuneri de jerbe la tablou mobil

Bătaia de joc la adresa românilor a devenit deja o constantă a conducerii exclusiv UDMR a Careiului.

S-au vandalizat crucile de la căpătâiul eroilor români îngropați în cimitirul central iar pe poarta de intrare din cimitir către acele morminte nu există decât o placă cu anunțuri în limba maghiară.

Nu vom mai permite sfidarea românilor și a eroilor lor!

Pe domeniul public din fața Primăriei Carei oricine are dreptul să țină un steag tricolor românesc în mână chiar dacă consilierul personal al primarului sperie careienii și îi jignește pe cei care au sentimente patriotice. Scrierea agramată denotă ce tip de consilieri preferă primarul evazionist.

Nu ne sperie metodele bolșevice de amenințare cu forțele de ordine și autoritățile statului. Suntem urmașii românilor schingiuiți de hortisti la intrarea lor în Carei în septembrie 1940. Încă mai trăiesc dintre părinții noștri iar bunicii noștri au avut grijă să ne lase relatările despre cum erau tratați românii. Cei care au scăpat cu viață au fost expulzați sau s-au refugiat unde au văzut cu ochii dar au revenit  la vatra lor după victoria Armatei Române împotriva hortistilor la 25 octombrie 1944.

,,Dacă totuși vor veni, sper ca autoritățile statului român să îi împiedice să provoace  un scandal naționalist….,,…acesta e mesajul consilierului personal al primarului evazionist Kovacs în ajun de Florii.

Chiar dacă Primăria Carei mai dă o palmă românilor de sărbători, Buletin de Carei urează tuturor sărbători frumoase în familii, încredere în viitor și puterea de a trece cu bine peste orice provocări!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu