Rămas bun doamna învățătoare Livia Bereteanu!

• publicat la: 22 aprilie 2023
Rămas bun doamna învățătoare Livia Bereteanu!

Livia Bereteanu a fost una dintre distinsele învățătoare din Carei. Din păcate, de ieri vorbim la timpul trecut despre dânsa. Prin dăruirea de care a dat dovadă ca dascăl, a dat șansa numeroaselor generații de elevi de a crește demni și încrezători că vor face față oricăror provocări.

Cuvintele sunt prea sărace pentru a ne exprima recunoștința față de tot ce ați clădit și ați format din numeroasele generații de elevi.

Livia Bereteanu a absolvit  Liceul Pedagogic în anul 1955 şi a fost repartizată la o şcoală din Negreşti Oaş unde a rămas timp de trei ani.

Din 1958 revine la Carei unde a profesat tot timp de trei ani la Casa de Copii iar din 1961  este titular la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu.  Aici a rămas ca învăţătoare până la vârsta pensionării.

,,Fiecare cadru didactic  s-a străduit să scoată din elevii cu care lucram ce era mai bun, să descoperim talentul  şi înclinaţiile fiecăruia. Ne-am dat silinţa să facem oameni de nădejde din fiecare elev, să îi pregătim pentru viaţă.  Mi-a plăcut să fiu învăţătoare, mi-am iubit meseria  şi mă bucur pentru realizările fiecărui elev pe care l-am instruit,,  a menţionat pentru Buletin de Carei  doamna învăţătoare Livia Bereteanu în anul 2018.

Vă mulţumesc pentru tot ceea ce ne-aţi învăţat, pentru lecţiile de viaţă oferite, pentru educaţia pe plan cultural. Nu am uitat nici acum cântecele învăţate, lecțiile de istorie,  activităţile cultural-patriotice dar nici scrisul caligrafic.

Veșnica pomenire!

Daniela Ciută

Lasati un comentariu