Livia Bereteanu, o distinsă învăţătoare din Carei

• publicat la: 5 iunie 2018
Livia Bereteanu, o distinsă învăţătoare din Carei

Astăzi, 5 iunie, este Ziua Învăţătorului. Dorim LA MULŢI ANI tuturor învăţătorilor. Fiecare dintre noi a avut un învăţător  care ne-a învăţat să scriem şi să citim, să desenăm sau să dansăm, să devenim oameni  între oameni.

Învăţătoarea mea a fost doamna  Livia Bereteanu.  A absolvit  Liceul Pedagogic în anul 1955 şi a fost repartizată la o şcoală din Negreşti Oaş unde a rămas timp de trei ani.

Din 1958 revine la Carei unde a profesat tot timp de trei ani la Casa de Copii iar din 1961  este titular la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu. Aici a rămas ca învăţătoare până la vârsta pensionării.

,,Fiecare cadru didactic  s-a străduit să scoată din elevii cu care lucram ce era mai bun, să descoperim talentul  şi înclinaţiile fiecăruia. Ne-am dat silinţa să facem oameni de nădejde din fiecare elev, să îi pregătim pentru viaţă.  Mi-a plăcut să fiu învăţătoare, mi-am iubit meseria  şi mă bucur pentru realizările fiecărui elev pe care l-am instruit,,  a menţionat pentru Buletin de Carei  doamna învăţătoare Livia Bereteanu.

Vă mulţumesc pentru tot ceea ce ne-aţi învăţat, pentru lecţiile de viaţă oferite, pentru educaţia pe plan cultural. Nu am uitat nici acum cântecele învăţate, activităţile în comun atât sportive cât şi cultural-patriotice dar nici scrisul caligrafic.

Am revăzut recent sala de clasă în care ne-aţi predat timp de 4 ani.  Sunt aceleaşi geamuri şi acum dar de fapt  au rămas neschimbate de pe vremea când mama mea frecventa cursurile acestei renumite şcoli.

Sărut-mâna doamna învăţătoare! Respect şi consideraţie!

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu