Mesajele premierului și al prefectului de Ziua Învățătorului

• publicat la: 5 iunie 2023
Mesajele premierului și al prefectului de Ziua Învățătorului

Astăzi este Ziua Învățătorului. Cu această ocazie au transmis mesaje și Instituția Prefectului Satu Mare și premierul Ciucă. Nu au uitat cum au uitat ieri de Ziua Tratatului de la Trianon.

Ziua de 5 iunie are o dublă semnificație, fiind dedicată în fiecare an dascălilor, în semn de respect și prețuire față de marele nostru cărturar și dascăl Gheorghe Lazăr, întemeietorul primei școli în limba română, născut în această zi cu aproape două secole și jumătate în urmă.

          Bazele puse atunci învățământului românesc de Gheorghe Lazăr au hrănit dorința de educație și cultură a multor generații. Școala românească are acum o lungă tradiție și a deschis orizonturi noi multor tineri cărora dascăli dedicați și iubitori de cunoaștere le-au fost exemple.

          Formarea tinerelor generații este o responsabilitate perpetuă, la care dascălii contribuie alături de familie și de întreaga societate. Ultimii 30 de ani din istoria României au însemnat schimbări inclusiv în acest domeniu, iar perioada pandemiei și evoluția digitală au adus transformări și provocări majore cărora toți trebuie să le facem față, este mesajul premierului Ciucă care a uitat de ziua Tratatului de la Trianon.

”Cu toții ne amintim de prima zi de școală și chipul învățătorului care ne-a inițiat în tainele scrisului și cititului, ne-a învățat să socotim și ne-a insuflat setea de cunoaștere. Învățătorul e al doilea părinte al fiecărui copil și el devine pentru mulți copii un model de urmat mai apoi în viață. Învățătorul e un sculptor de suflete, un om cu vocație și har care merită tot respectul și aprecierea noastră. Le urez din suflet un sincer ”La mulți ani” învățătorilor sătmăreni , multă sănătate și putere de muncă ” – prefect Radu Roca. Nimic  din partea Instituției Prefectului Satu Mare la 103 ani de la semnarea tratatului de la Trianon.

La Mulți Ani tuturor învățătorilor!

În imagine este regretata învățătoare Livia Bereteanu din Carei, trecută la cele veșnice în luna aprilie a acestui an.

,,Fiecare cadru didactic  s-a străduit să scoată din elevii cu care lucram ce era mai bun, să descoperim talentul  şi înclinaţiile fiecăruia. Ne-am dat silinţa să facem oameni de nădejde din fiecare elev, să îi pregătim pentru viaţă.  Mi-a plăcut să fiu învăţătoare, mi-am iubit meseria  şi mă bucur pentru realizările fiecărui elev pe care l-am instruit,,  afirma acum 5 ani pentru Buletin de Carei, doamna învăţătoare Livia Bereteanu.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu