Acțiune de sterilizare a câinilor anunțată de Primăria Carei în colaborare cu asociația favorită

• publicat la: 23 mai 2023
Acțiune de sterilizare a câinilor anunțată de Primăria Carei în colaborare cu asociația favorită

Timp de mai mulți ani conducerea Primăriei Carei a alocat sume importante  pentru Asociația Puffi și a investit  în achiziționarea unei autoutilitare  care aduce  resturi de mâncare  patrupedelor, de la toate instituţiile din oraş  unde se serveşte masa precum şi de la unităţile private de  servire a mesei care acceptă  să ofere ajutor.

În perioada 2011-2016 au fost dirijați către Asociația Puffi 651.634 lei. Au fost organizate de către asociație  târguri de adopţii care au dus  la reducerea numărului de animale de la adăpostul de pe strada Căplenilor dar din păcate acesta nu mai are  loc.

După o pauză de câțiva ani, timp în care trebuia deja dat în folosință un adăpost pentru animale la fosta groapă de gunoi a Careiului, primarul evazionist reia colaborarea cu asociația Puffi, reia vechile legături de amiciție cu conducerea acesteia. Mai ales că se apropie anul electoral.

Ca de obicei, favorurile sunt politica administrației Kovacs-Keizer, pentru că solicitarea celeilalte asociații de protecție a animalelor, Furever Home – Romania Cat Rescue  ,  pentru o acțiune de sterilizare a fost refuzată fără drept de apel. Fundația  reprezentată de Remus Gall se îngrijește de sute de pisici și câini fără bani de la Primăria Carei, fără autoutilitară de la Primăria Carei.

Comunicatul primarului evazionist Kovacs, dator la bugetul de stat și cu reținere lunară pe venit din anul 2008, postat pe pagina Primăriei Carei.

Stimați careieni,
În perioada 9-11 iunie 2023, Primăria Municipiului Carei, în colaborare cu Asociația pentru protecția animalelor ”Puffi”, organizează o acțiune de sterilizare a câinilor.
În cadrul acestei acțiuni, vor fi sterilizați câinii fără stăpân din oraș, pentru a preîntâmpina înmulțirea necontrolată a acestora.
Tot în cadrul acestei acțiuni, invităm careienii care dețin câini în propriile gospodării să profite de ocazie pentru a-i steriliza în mod gratuit. Sterilizările se vor efectua în curtea Unității de Administrare ANIF Carei, situată pe strada Căplenilor nr.2 din municipiu.
Pentru programări puteți suna la numerele de telefon: 0261 861 653 – Goloman Ionuț- Nicolae (Primăria Carei), respectiv 0740.014.917- Ardelean Maria (Asociația Puffi), de luni până vineri, între orele 9.00-12.00. Etapele campaniei de sterilizare gratuită vor fi anunțate și pe site-ul, și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Carei.
Vă reamintim că, potrivit legislației în vigoare, sterilizarea, microciparea și vaccinarea câinilor sunt obligatorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt foarte mari.
Cu respect,
Primar
Ing. Eugen Kovacs
.
 A se remarca că primarul evazionist evită mereu să se poziționeze în biroul său aproape de simbolurile naținale de parcă nu ar fi într-o clădire guvernamentală.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu