Comisia de Dialog social la Prefectura Satu Mare. UDMR mai deține în teritoriu funcții guvernamentale

• publicat la: 22 iunie 2023
Comisia de Dialog social la Prefectura Satu Mare. UDMR mai deține în teritoriu funcții guvernamentale

Deși ONG-ul UDMR nu a mai fost cooptat la guvernare, reprezentanții săi mai dețin funcții guvernamentale  în teritoriu.

Subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop au participat ieri la ședința Comisiei de Dialog Social Satu Mare, care a avut pe ordinea de zi următoarele teme de dezbatere:

– Situația dialogului social în Compania Națională Poșta Română S.A.
– Deciziile de restructurare ale Companiei Naționale Poșta Română S.A. și efectele lor asupra salariaților și comunităților pe care aceștia le deservesc.
– Acordarea tichetelor de vacanță în sectorul privat.
Președintele Sindicatului Liber Posta Română, Trandafir Tripon a făcut o prezentare a companiei, a relației dintre conducere și sindicatul reprezentativ și a prezentat principalele probleme și revendicări ale lucrătorilor din cadrul Companiei Naționale Poșta Română. Acestea privesc transparența și predictibilitatea actului managerial la nivelul companiei, implementarea unui sistem de salarizare motivant și nediscriminatoriu dar și dezvoltarea serviciilor companiei.

Compania Națională Poșta Română este operator național de servicii poștale și de curierat, are aproape 23.000 de angajați și o cifră de afaceri în anul 2022 de 1.457.668.000 lei și asigură accesul întregii populații la servicii de comunicații poștale de bază, inclusiv în mediul rural.

Lasati un comentariu