Ministrul Pop la Satu Mare

• publicat la: 30 august 2012
Ministrul Pop la Satu Mare

Joi 30 august, a avut loc in sala mica de sedinte a Prefecturii  intalnirea de lucru a Comisiei de Dialog Social. Au participat prefectul Eugeniu Avram, primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, presedintele CJ, Adrian Stef, subprefectul Cristian Sas, deputatul UDMR Erdei Istvan si senatorul PSD, Valer Marian. Invitat de onoare al sedintei a fost ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Au participat de asemenea directori de deconcentrate si presedinti de sindicate. S-au dezbatut subiecte precum Legea Dialogului Social, solicitarea catre Guvernul Romaniei pentru elaborarea unui studiu de impact cu privire la modul in care cresterea pretului la curentul electric, gaz metan, afecteaza consumatorii casnici si masurile concrete pentru stoparea cresterilor de pret la aceste utilitati dar si consultarea patronatelor in vederea identificarii calificarilor cerute pe piata muncii si corelarea ofertei scolare cu nevoile patronatelor.

Liviu Pop a continuat prin a spune ca pana la data de 5 septembrie se asteapta la nivelul Ministerului Muncii draftul final negociat de toate patronatele. Ca si o concluzie pe acest subiect, ministrul Pop, a subliniat faptul ca dialogul social in Romania nu poate functiona cu o asemenea lege. Ministrul a vorbit si despre contractele colective de munca. Chiar daca a fost rugat sa nu mai foloseasca termenul de greaua mostenire, ministrul Pop a declarat ca o va face in continuare, motivandu-si decizia.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu